Mergi direct la conținut »
Prezervativele se vor da gratuit pe rețetă. Măsura se aplică în Franța, iar motivul este unul grav
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prezervativele se vor da gratuit pe rețetă. Măsura se aplică în Franța, iar motivul este unul grav

Prezervativele se vor da gratuit pe rețetă. Măsura se aplică în Franța, iar motivul este unul grav

Prezervativele se vor da pe rețetă, în mod gratuit, în cadrul unei campanii anti SIDA. O anumită marcă de prezervative va fi distribuită persoanelor din categoriile de risc dar și oricăror cetățeni, pe baza unei rețete prescrise de medici, a precizat ministrul francez al sănătății, Agnes Buzyn.

De Mihai Niculescu,

Cheltuielile sunt rambursate la un preț foarte bun, a precizat oficialul. „Există un dispozitiv medical care se numeşte prezervativ, ce a fost evaluat de Înalta Autoritate pentru Sănătate, care a emis un aviz favorabil pentru rambursarea cheltuielilor în cazul unei mărci de prezervative la un cost foarte fiabil”, a explicat Agnes Buzyn, potrivit Agerpres.

Va fi posibil de acum înainte, dacă eşti un tânăr sau dacă prezinţi riscuri specifice – sau nu -, dacă eşti femeie sau bărbat, să mergi la medicul tău de familie şi să beneficiezi de prezervative cu cost rambursat pe bază de reţetă medicală” a explicat oficialul francez

Măsura guvernului francez a fost luată în urma cazurilor noi de infectare cu virusul HIV-SIDA.

„Astăzi, depistăm în fiecare an aproximativ 6.000 de cazuri noi (de persoane seropozitive, n.r.), (…) în special în rândul tinerilor, aproximativ 800-1.000 de cazuri noi în rândul oamenilor cu vârste mai mici de 25 de ani, care utilizează adeseori prezervativul la primul lor raport sexual, dar nu şi în timpul următoarelor raporturi sexuale”, a mai spus ministrul sănătății.

Sursa foto: pixabay.com


Citește și: VIDEO ȘOCANT – SECRETELE „COLECTIV”: Minciunile care au dus la viermi pe rănile pacienților din România. „În niciun raport medical al arșilor transferați în străinătate nu au fost consemnate analizele legate de bacteriile nosocomiale depistate!”


 

Close
Închide
  Close