MENIU CAUTĂ

FOTO | Primele imagini cu băiețelul de 6 ani decapitat în fața mamei lui pentru că „aparținea unei religii greșite”

Distribuie

Cazul copilului din Arabia Saudită care a fost smuls din mâinile mamei lui și decapitat sub privirile îngrozite ale femeii a făcut înconjurul lumii. În presa străină a apărut prima fotografie cu băiețelul ucis pentru că "aparținea unei religii greșite". 

Zakaria Al-Jaber vizita alături de mama lui un altar al Profetului Mohamed din Medina. După ce au fost întrebați dacă sunt musulmani șiiți, copilul a fost înjunghiat în gât cu un ciob, până când a fost decapitat. Mama băiețelului a asistat la crimă și a leșinat de durere, spun martorii, potrivit mirror.co.uk.

După moartea șocantă a băiețelului, oamenii au lansat o campanie pe social media în care cer să se facă dreptate în cazul lui Zakaria. Campania se numește #JusticeforZakaria și are din ce în ce mai mulți susținători.

În Arabia Saudită ramură predominantă a Islamului este sunni, reprezentând aproximativ trei sferturi din populație. Grupurile pentru drepturile omului spun că practicanții altor forme ale credinței, inclusiv shia, sunt persecutați. Conflictul dintre musulmanii şiiţi şi cei sunniţi se întinde pe secole întregi, începând cu moartea profetului Mohamed, în secolul al VII-lea.

FOTO TWITTER


FOTO/VIDEO | Percheziții în Ilfov la un nou medic fals! Un zidar cu opt clase era dentistul satului


 

Citește mai multe despre Arabia Saudită pe Libertatea.

Comentarii