Cuprins:
În total 10 angajați ai Universității Petroșani (UPET), cadre didactice sau angajați din aparatul administrativ, au devenit studenți într-o grupă care pregătește viitori ingineri minieri.
Cadrele didactice și angajații Universității din Petroșani care au devenit și studenți la Facultatea de Mine direct în anul al III-lea după ce și-au echivalat studiile anterioare sunt: Faur Florin Gheorghe, Fissgus Klaus Gerhart, Roxana Herbei, Hojda Daniel, Cucăilă Simona, Postolache Mihaela.
Mihai Herbei este cadru didactic la o Universitate în Timișoara și se află la Petroșani cu două ținte, scrie publicația locală.
Cum explică situația profesorul-elev
O dată e student la inginerie minieră, deși e doctor în minerit, și pentru a parcurge etapa de avizare obligatorie pentru a deveni coordonator de doctorat. Alături de aceștia întăresc grupa M31 și Marius Cucăilă, și profesor, directorul general administrativ, dar și colegii acestuia din sectorul administrativ, Ciobea Marin, Sima Mihaela. Aceștia urmează cursurile în regim cu taxă.
Potrivit documentelor publicate de Gazeta de Dimineață profesorul (șef lucrări) Mihaela Postolache, studentă în această grupă și doctor în minerit, figurează inițial ca student, după cum se poate vedea în documentul cu studenții care fac parte din grupă, iar în cea de-a doua fotografie figurează ca profesor la materia „Geostatistică și evaluarea zăcămintelor”, dar și la materia Geologie Economică.
Într-un răspuns pentru Gazeta de Dimineață, profesoara universitară Mihaela Postolache, a explicat faptul că predă colegilor săi de grupă materia la care ea este titulară, însă ea nu le mai urmează deoarece în cazul său studiile sunt echivalate. Aceasta spune că urmează această Facultate pentru a studia disciplinele adiacente materiei sale pentru a se perfecționaș
„Sunt mai multe ( cursuri în specialitate n.r) și ele sunt adiacente altor discipline pe care le pot parcurge dacă merg și frecventez acele cursuri. Înțelegeți? Eu mă pot perfecționa pe disciplinele pe care eu le predau”, spus Mihaela Postolache.
Întrebată de situația în care se află – și profesor și elev – aceasta a răspuns că:
„Eu de mult voiam să parcurg această specializare, dar na, cu timpul știți cum, vine mintea un pic mai târziu”, a mai spus aceasta.
De asemenea, ea a explicat că ea nu mai urmează cursurile din cadrul Facultății pe care ea le predă pentru că îi sunt echivalate.
„Eu am ore, dar eu nu îmi predau mine. Terminând profilul de Geologie, aceste ore mi se echivalează. Deci eu nu îmi predau mie, eu nu dau examen cu mine”, a mai spus profesoara.
Doctorii în minerit se specializează în…minerit
Legat de situația angajaților universității care se află în aceeași situație, Mihaela Postolache a spus că aceștia s-au înscris să urmeze cursurile pentru că nu au încă titlul de inginer.
Și directorul general al Departamentului Administrativ Marius Cucăilă este student la specializarea de la Facultatea de Mine, fiind angajat încă din tinerețe la Universitatea din Petroșani. Primul său loc de muncă a fost ca șofer al instituției.
„Pentru mine va fi a treia facultate, nu a doua, dar este a doua din punct de vedere al înmatriculării. Am făcut după aia doctoratul, intenționez să mai fac un doctorat. Toată viața o să învăț, probabil că nu la Universitatea Petroșani, așa încerc eu să mă pun la punct. Pentru mine întotdeauna lucrurile noi sunt provocări”.
Ministerul Educației face verificări
Ministerul Educației a anunțat, luni seara, într-un comunicat de presă că va face verificări în această situație.
„Ministerul Educației a luat cunoștință de cazul pe care îl semnalează articolul. Ca prim pas, în cursul zilei de astăzi, Direcția Generală Învățământ Universitar (DGIU) a cerut Universității din Petroșani (UPET) un punct de vedere”, se arată în comunicat.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
X01Y • 11.10.2022, 07:00
Mamă, ce fețe au, mai ales șoferul director general!!! Și ce ambițios e, nu-i ajunge un "doctorat" , mai vrea unul. România educată vă spune ceva ???