MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 16:46 , de Cristian Simion

Programul de vizite, redus în cel mai mare spital din Prahova din cauza gripei și infecțiilor respiratorii

Distribuie

Pacienții celui mai mare spital din județul Prahova, Spitalul Județean de Urgență, au mai multe motive de suferință în această perioadă. Din cauza gripei și a virozelor, accesul rudelor bolnavilor în spital a fost restricționat la doar o oră pe zi. Și mai grea este situația celor operați și aflați la Terapie Intensivă, unde are voie să intre un singur vizitator la un pacient.  

Statisticile privind situația infecțiilor respiratorii, a pneumoniilor și a bolnavilor de gripă sunt pe zi ce trece mai îngrijorătoare, iar asta i-a determinat pe medicii de la cel mai mare spital din județul Prahova să ia măsuri pentru a preveni răspândirea acestor boli. Astfel, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești programul de vizitare a fost restricționat, rudele pacienților având voie să intre să-i vadă pe bolnavi doar o oră pe zi, între ora 16.00 și ora 17.00.

Aflați deja în grea suferință, pacienții din secția de anestezie-terapie intensivă suferă și mai mult în această perioadă, pentru că acolo restricțiile privind condițiile de vizitare sunt mai multe.

Astfel, în secția ATI a Spitalului Județean din Ploiești poate intra, în ora de vizită, un singur aparținător la fiecare pacient. Directorul medical al Spitalului Județean din Ploiești, doctorul Florin Pușcariu, a declarat că la secția ATI rudele care intră la bolnavi trebuie să poarte echipament de protecție, respectiv mască și halat, la fel ca și personalul medical.

Prahova nu se numără, la acest moment, printre județele care au raportat pacienți morți din cauza gripei, însă cifrele sunt îngrijorătoare. Astfel, conform datelor Direcției de Sănătate Publică din județ, în Prahova s-au înregistrat, săptămâna trecută, peste 5.700 de infecții acute ale căilor respiratorii, dintre care o sută de pacienți au fost internați, dar și peste 1.100 de cazuri de pneumonie, dintre care 114 bolnavi au rămas în spital pentru tratament.

În ceea ce privește gripa, la nivelul județului s-au înregistrat opt cazuri săptămâna trecută, iar șase dintre bolnavi sunt copii.

Doar 41.481 dintre prahoveni s-au vaccinat antigripal în acest sezon. Numărul este unul extrem de mic, având în vedere faptul că Prahova este în top trei al celor mai populate județe, la nivel național, cu aproximativ 800.000 de locuitori.

Citește și: ANCHETĂ / Controversatul afacerist Ariganello Pasqualino avea legături cu gruparea mafiotă ndrangheta. Se ascundea în lumea bună' din Alba Iulia

Loading...
Comentarii