De Cătălin Doscaș,

Edilul Victor Drăguşin, membru PSD, care administrează orașul din 2008, susţine că este vorba de evenimente cu tradiţie, dedicate în special pensionarilor, pe care el le-a preluat de la primarii anteriori și doar le-a ”perfecţionat”.

Ultimul eveniment e pentru 500 de persoane, care au fost invitate să participe la o masă festivă organizată de Primaria Alexandria, pe 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Contractul “Masă servită în restaurant”, în valoare de 37.500 de lei, a fost atribuit prin cumpărare directă de la SC Rofal SRL, care deţine cel mai mare restaurant din zonă, scrie liberinteleorman.ro.

Este cea de-a treia achiziţie de acest fel făcută de Primăria Alexandria în mai puţin de jumătate de an.

Un contract pentru “servicii de restaurant”, cu 210 meniuri, a fost atribuit pe 5 august, iar la începutul lunii aprilie, un alt aveniment care a presupus câte o masa pentru 130 de persoane a fost decontat tot de la bugetul public al oraşului.

Evenimentele organizate de Primaria Alexandria în ultima jumătate de an înseamnă în total 840 de meniuri, al căror cost se ridică la 64.700 de lei.

Potrivit recensământului din 2011, oraşul are puţin peste 42.000 de locuitori. Un calcul simplu arătă că mesele la restaurant sunt suficiente pentru 2% din populaţia orașului.

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare
Recomandări

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

 

Primar: ”Nu e ideea mea, eu doar am perfecționat-o”

În cazul evenimentului organizat la restaurant pe 1 octombrie, meniurile pentru cele 500 de persoane vârstnice costă 37.500 de lei. Fiecare invitat va avea în meniu aperitiv, friptură, desert dar şi câte un litru de apă minerală, de apă plată şi suc, plus băutură şi cafea.

Primarul Victor Drăguşin (PSD), care administrează orașul din 2008, ne-a spus că este vorba despre evenimente care au fost moştenite de la administraţiile anterioare, dar care au fost perfecţionate de el.

Victor Drăguşin (57 de ani) este primarul municipiului Alexandria din 2008.

– Domnule primar, ce presupune mai exact evenimentului din 1 octombrie?
  Este vorba despre Ziua Internatională a Persoanelor Vârstnice. În Alexandria, de când mă ştiu, după Revoluţie mă refer, ea este marcată prin astfel de acţiuni. Noi avem nouă asociaţii de pensionari, înregistrate juridic. Această iniţiativă am perpetuat-o de când sunt primar, din 2008, e o tradiţie. În primul rând, nu-i invit eu. Invitaţiile le fac asociaţiile, ele stabilesc persoanele.

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”
Recomandări

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”

 

Ne-a verificat şi Curtea de Conturi, avem şi hotărâre de Consiliu Local pentru fiecare acţiune. Prin constatare vizuală, în fiecare an sunt alţi membri, nu vin mereu aceleaşi persoane.

Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria

Eu zic că 75 de lei este un preţ bun pentru un aperitiv şi un fel doi, cu alcool, cu sucuri şi cafea. Nu e cine ştie ce, dar pentru ei e importat să stea de vorbă, să socializeze.

– Ce le răspundeţi celor care spun că astfel de evenimente aduc voturi partidului dumneavoastră?
– Într-un oraş de talia noastră, ne cunoaştem fiecare cu fiecare. Şi fiecare are opinia lui. N-am ce să răspund… Pensionarii merită mult mai mult.

M-aş fi bucurat să fi fost ideea mea, dar nu este. Eu doar am perfecţionat-o. E un principiu la care eu nu renunţ. Fac acum un club al pensionarilor, tocmai ce a fost adjudecată licitaţia pentru un nou sediu într-un edificiu existent.

Muncitorii din Sri Lanka încep să vorbească despre lucrurile prin care au trecut la Botoșani. “Așa ceva nu ai cum să inventezi”
Recomandări

Muncitorii din Sri Lanka încep să vorbească despre lucrurile prin care au trecut la Botoșani. “Așa ceva nu ai cum să inventezi”

 

– Îl cunoaşteţi pe patronul restaurantului?
– Păi cum să nu. Eu cunosc pe toata lumea de aici. Pe toţi îi ştiu şi ei mă ştiu pe mine. E cel mai plăcut restaurant ca aspect şi este şi de capacitate.

– Mai există un contract din 5 august, tot pentru “servicii de restaurant”. Aici despre ce eveniment a fost vorba?
– Cred că a avut legătură cu Zilele Oraşului. Nu ţin minte. Eu, din mandatul al doilea, mi-am delegat competenţele către viceprimar şi administratorul public.

Dacă a fost pe 5 august, cred că discutăm de Zilele Oraşului care au fost pe 30 august. Aici sunt invitaţi cetăţenii de onoare, oficialii, Consiliul Local al Tinerilor, consilierii locali în funcţie, Consiliul Consultativ al Persoanelor Vârstnice, principalii sponsori.

– Alte 130 de meniuri au fost contractate la începutul lunii aprilie…
În aprilie cred ca a fost evenimentul din mai, cel cu aniversarea a 50 de ani de căsnicie. Aceasta este ideea mea şi o fac din 2008. Cuplurile sunt invitate la primărie, primesc un certificat special, vine şi Preasfinţitul Alexandriei şi Teleormanului. E o mică ceremonie, la finalul căreia fiecare cuplu primeşte 300 de lei, un buchet de flori şi o masă la restaurant. Cred ca am avut 70 de cupluri anul acesta, adică s-a respectat cam ceea ce se întâmplă şi la o nuntă.

– Plănuiţi să organizaţi şi alte evenimente de acest fel în perioada următoare?
Ce sărbătoare ar mai fi? Nu… mese pentru cetăţeni, nu. Mai avem de Revelion, dar nu e cu masa organizată. Acolo doar tragem artificii, fără cântăreţi.

Repet, Ziua Pensionarului e tradiţie, Zilele Oraşului, care, iarăşi, nu le-am inventat eu… eu doar le-am perfecţionat. Şi evenimentul cu 50 de ani de căsnicie, care a fost ideea mea.

Foto: Primăria Alexandria/Facebook

Citeşte şi:

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA | Jurnalist De Telegraaf: „Autoritățile nu comunică nimic despre cazul Visscher. Este greu să aflăm pentru ce a fost condamnat și când. Să sperăm că a lăsat urme în România”

Caz șocant la CSM Ploiești. O handbalistă de 13 ani povestește cum asistentul medical de la echipă pipăie sportivele minore la dușuri!

UPDATE | Ucigașul fetei de 17 ani din Prahova a fost prins. Părinții fetei: „O ţinea în casă legată, sechestrată”. Criminalul și-a recunoscut fapta

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați