Mergi direct la conținut »
Protest de amploare pentru autostrada Iași – Târgu Mureș: o coloană de maşini va străbate drumul pentru a atrage atenția
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest de amploare pentru autostrada Iași – Târgu Mureș: o coloană de maşini va străbate drumul pentru a atrage atenția

Protest de amploare pentru autostrada Iași – Târgu Mureș: o coloană de maşini va străbate drumul pentru a atrage atenția

Un protest de amploare pentru autostrada Iași – Târgu Mureș urmează să aibă loc în luna septembrie. O coloană de maşini și motociclete va străbate drumul pentru a atrage atenția asupra necesității drumului de viteză.

Un grup de iniţiativă din societatea civilă va organiza un eveniment de amploare menit să atragă atenţia autorităţilor centrale cu privire la importanţa realizării autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. În perioada 8 – 10 septembrie, o coloană de maşini şi motociclete va străbate distanţa Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş.

În prima zi a evenimentului, coloana va merge la Ungheni şi retur, plecarea spre Târgu Mureş fiind programată sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 7.00, din Piaţa Unirii. Coloana de maşini va merge pe traseul Iaşi – Târgu Neamţ – Borsec – Tulgheş – Ditrău – Gheorghieni – Târgu Mureş. Iniţiatorii (ingineri, lectori, profesori universitari, economişti şi studenţi) demersului au lansat şi o petiţie în mediul online care, până ieri după-amiază, adunase aproape 4.000 de semnături.

„Centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie să regăsească Moldova şi unele judeţe din Transilvania (vezi Harghita), în starea de sărăcie şi subdezvoltare în care sunt menţinute de nepăsarea guvernelor de la Bucureşti, fără o cale rutieră rapidă, care să străbată Carpaţii şi să le conecteze economic şi social, cu celelalte regiuni ale ţării şi cu civilizaţia şi prosperitatea occidentală“, se arată, conform Ziarul de Iași, în textul petiţiei.

Grupul de iniţiativă a lansat şi un site (iasi-tgmures.info) unde pot fi consultate detalii despre evenimentul din perioada 8 – 10 septembrie.


Citește și: FOTO EXCLUSIV | Fosta soție a lui Dichiseanu, la 50 de ani. A tras un chef de pomină cu turiștii din hotel!


 

Close
Închide
  Close