De Cristian Anton,

Discuţiile lui Putin cu Erdogan urmează să se concentreze pe ”normalizarea situaţiei” în nord-estul Siriei, a precizat Kremlinul.

Întâlnirea celor doi are loc în oraşul Soci, din sudul Rusiei.

Cei doi lideri vor discuta despre evoluția evenimentelor din Siria, incluzând normalizarea situației din nord-estul țării, monitorizarea grupurilor teroriste internaționale și promovarea procesului de reglementare politică, în contextul viitoarei lansări a Comitetului Constituțional Sirian  

Comunicat al Kremlinului:

Statele Unite, care la fel ca Turcia sunt membre ale NATO, au căutat să împiedice un avans al Ankarei în teritoriile deţinute de kurzi în nord-estul Siriei în urma retragerii trupelor americane.

Armistiţiul de 120 de ore urmează să expire marţi noapte.

Kurzii vor să-și înființeze un stat

Ofensiva Turciei, care a început la începutul acestei luni în apropierea graniţei sale, a vizat teritorii deţinute de militanţii kurzi, pe care Turcia îi condamnă că sprijină terorismul.

Grupurile kurde au căutat să înfiinţeze un stat autonom, Kurdistan, cu teritorii în Siria, Turcia şi Irak.

Rusia şi Turcia, care sprijină părţi opuse în războiul civil sirian, au format o alianţă delicată în ultimul an şi susţin crearea de zone civile sigure, iar Turcia a achiziţionat un puternic sistem rusesc antiaerian, S-400, ceea ce irită celelalte state membre ale NATO.

Rusia, cel mai puternic sprijin militar al statului sirian, în mod tradiţional s-a opus operaţiunilor în ceea ce consideră a fi teritoriul suveran al Siriei.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a declarat cu o zi înainte de întâlnirea dintre Putin şi Erdogan că incursiunea Turciei a permis teroriştilor să evadeze din închisori, sporind îngrijorarea că combatanţii extremişti s-ar putea întoarce în ţările de origine, inclusiv în Rusia.

Citeşte şi:

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!

Ce-și doresc doi soți care trăiesc acum într-un azil: ”Visez că-mi voi lua soția de mână și vom mai trece o dată pragul casei”

Înregistrări și reportaj de la slujba de exorcizare a „părintelui” Pomohaci, unde vin în continuare sute de oameni

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase