„Nu am refuzat niciodată să rezolvăm disputele pe cale paşnică. Mai mult, asta este exact ceea ce am fost înclinaţi să facem”, a spus liderul de la Kremlin cu referire la Ucraina, adăugând că eforturile Rusiei au dus la negocieri majore.
„Au refuzat să negocieze. Şi acum se află într-o situaţie destul de dificilă”, a mai spus Putin despre partea ucraineană.
De asemenea, el a afirmat că va cere medierea Belarusului în cazul unor noi discuții, idee sprijinită de Lukașenko.
În ceea ce privește conferința programată în luna iunie în Elveția care are ca scop obținerea păcii în Ucraina, Putin a spus că „este un fel de spectacol ciudat acum”.
„Nu am fost invitaţi. Şi ei spun că am respins-o. Ei cred că nu avem de ce să fim acolo. Şi, în acelaşi timp, spun că este imposibil să se rezolve ceva fără noi. Ar fi fost amuzant, dacă nu ar fi fost atât de trist”, a susținut Vladimir Putin.
Putin: Loviturile asupra instalațiilor energetice ucrainene, parte din „procesul de demilitarizare”
Liderul rus a vorbit și despre atacurile care vizează instalațiile energetice ale Rusiei, afirmând că Moscova trebuie să riposteze, dar a precizat că armata sa „nu a efectuat nicio lovitură” în timpul iernii din „considerente umanitare”.
„Nu am vrut să lăsăm instituţiile sociale, spitalele şi aşa mai departe fără alimentare cu energie electrică. Dar după o serie de lovituri asupra instalaţiilor noastre energetice, am fost forţaţi să răspundem”, a afirmat Putin, adăugând că loviturile asupra infrastructurii energetice ucrainene sunt parte din procesul de demilitarizare.
„Presupunem că aşa afectăm industria de apărare a Ucrainei şi o afectăm direct”, a mai spus Putin.
De asemenea, președintele rus a declarat că afirmaţiile potrivit cărora țara sa ar putea ataca statele occidentale sunt „o prostie”, pe care o folosesc guvernele „pentru a explica şi justifica cheltuielile lor pentru războiul din Ucraina”.
Foto: Profimedia
Clipa1974 • 13.04.2024, 12:25
Dar v-ați gândit domnilor ce înseamnă 2,5% din PIB al României alocat pentru armata la cererea fostului actual Președinte Johannis!? Ne indreptăm direct către o cursă a inarmării, practic suntem în efort de război toată națiunea română datorita politicii de alianță politico-militara NATO. Credeți că ar fi necesar un referendum de consultare a populației României cu privire la viitorul politic imediat al României!? Eu răspund afirmativ, lansez ideea și liderilor partidelor naționaliste existente. Nihil sine Deo!!!