MENIU CAUTĂ
23 Mai. 2018 13:26

VIDEO/ Radu Crăciun, șeful BCR Pensii și președintele al APAPR, la Interviurile Libertatea LIVE. Despre naționalizarea Pilonului II de pensii

Distribuie

Radu Crăciun, directorul general al fondului BCR Pensii și președinte al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), a fost invitat, miercuri, la interviurile Libertatea Live, unde a vorbit despre Pilonul II de pensii și planurile autorităților legate de acesta.

Peste 7 milioane de români sunt participanți la Pilonul II de pensii, iar suma totală acumulată în aceste fonduri a ajuns la 43 de miliarde de lei.

Scandalul naționalizării pensiilor

Un proiect guvernamental prevede reducerea la zero a contribuțiilor pentru Pilonul II începând cu a doua parte a acestui an, după ce Guvernul a mai redus o dată contribuțiile de la 5,1% la 3,75% de la 1 ianuarie.

După apariția acestuia, opoziția a acuzat coaliția de guvernare PSD-ALDE că vrea să naționalizeze pensiile private ale românilor, iar președintele Klaus Iohannis a întrebat public aseară Guvernul dacă ”mai are bani de pensii și salarii”.

Varianta ”optării”

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a spus că plățile privind pensiile și salariile sunt deja prevăzute prin legea bugetului, însă vicepremierul Paul Stănescu a reiterat astăzi că românii ar trebui să opteze dacă să își mai țină sau nu banii în Pilonul II.

Citește mai multe despre Radu Craciun, APAPR, bcr, Interviu, Pensii private și pilonul II pe Libertatea.

Comentarii