Mergi direct la conținut »
Răspunsul lui Timmermans la afirmația lui Trump că UE este inamicul SUA: Europenii nu vor abandona niciodată America
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Răspunsul lui Timmermans la afirmația lui Trump că UE este inamicul SUA: Europenii nu vor abandona niciodată America

Răspunsul lui Timmermans la afirmația lui Trump că UE este inamicul SUA: Europenii nu vor abandona niciodată America

Răspunsul lui Timmermans la afirmația lui Trump că UE este inamicul SUA arată faptul că Bruxellesul are o vedere complet diferită față de relațiile cu Statele Unite, față de liderul de la Casa Albă.

După ce Donald Trump a declarat că el vede UE drept un ”inamic” din cauza politicilor comerciale, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a răspuns pe Tewitter spunând că „A-ţi numi inamici cei mai buni prieteni nu face decât să îi bucure pe adevăraţii tăi inamici”.

Liderul ed la Bruxelles a reamintit că relațiile dintre europeni și americani sunt mult mai vechi și că aceștia sunt legați prin istoria comună. ”Europenii nu vor abandona niciodată America, deoarece America nu ne-a abandonat niciodată. Pentru asta sunt prietenii”, a adăugat el.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că Rusia, Uniunea Europeană şi China sunt, din motive diferite, „inamicii” SUA, într-un interviu difuzat duminică, în ajunul primei sale întâlniri bilaterale cu omologul său rus Vladimir Putin la Helsinki.

„Cred că avem mulţi inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în domeniul comerţului. Bineînţeles că nu ne-am gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite aspecte. China este un inamic economic, evident că este un inamic. Dar asta nu vrea să însemne că sunt răi, asta nu vrea să însemne nimic. Asta vrea să însemne că sunt concurenţi”, a detaliat Trump, care a spus că UE „este foarte dificilă”.


Citește și: VIDEO – Sărbătoare în Paris! Sute de mii de francezi sărbătoresc în stradă, după ce Franța a câștigat Cupa Mondială

Close
Închide
  Close