Mergi direct la conținut »
Reacția MAE în contextul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Reacția MAE în contextul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal

Reacția MAE în contextul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal

Reacția MAE în contextul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal. Ministerul Afacerilor Externe a spus, miercuri, că România își exprimă solidaritatea deplină cu Marea Britanie în contextul crizei generate de otrăvirea fostului spion Serghei Skripal, faptă atribuită Rusiei.

„Exprimându-şi solidaritatea deplină cu Marea Britanie, România condamnă ferm folosirea agentului neurotoxic de nivel miliar în Salisbury, pe teritoriul unui stat aliat („Expressing full solidarity with the #UK, #Romania firmly condemns the use of a military-grade nerve agent in #Salisbury, on an Allied states territory. @theresa_may @foreignoffice”), potrivit mesajului MAE de pe pagina de Twitter.

Marea Britanie a decis să expulzeze 23 de diplomați ruși în contextul crizei generate de atacul neurotoxic al agentului Serghei Skripal și a fiicei lui, Iulia, în orașul Salisbury, aflat la 100 de kilometri de Londra. Anunțul a fost făcut de Theresa May.

În același context, Familia Regală și Guvernul Marii Britanii vor boicota Cupa Mondială de Fotbal din Rusia. Niciun ministru britanic sau membru al Familiei Regale va nu participa la Finala Cupei Mondiale, în luna iulie a acestui an.


EXCLUSIV Afacerea „cămine culturale” pe banii statului. De la tradiții la „nunți, botezuri, cumetrii”

EXCLUSIV / Israela Vodovoz, dusă în Israel cu avionul, într-un sicriu sigilat, din zinc. Transportul este programat în cursul zilei de astăzi, cu plecare de pe Aeroportul Herni Coandă

VIDEO/Blocul cu cele mai mari restanțe la RADET. Locatarii nu au de doi ani apă și căldură. ”E groaznic de frig”

Close
Închide
  Close