Ingrediente: 750 ml lapte, 3 oua, 200 g cascaval, 120 g faina, 120 g unt, pesmet, unt pentru prajit.
Mod de preparare: Din lapte, faina si unt se prepara un sos alb, gros, care se amesteca apoi cu cascavalul ras si galbenusurile batute. Se modeleaza crochete cu forma de bastonase, care se dau prin pesmet si se prajesc in unt.
(reteta a fost trimisa de Vaselina Dedeu, P-ta 1848, bl 32, sc. A, ap.8, Giurgiu)
Biscuiti „Steluta”
Ingrediente: 125 g unt, 250 g zahar, 250 g faina, 4-5 oua, coaja rasa de la o lamaie.
Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul, dupa care se adauga ouale si faina cernuta in prealabil si se framanta bine. Dupa ce sa framantat bine se intinde o foaie. Apoi se taie forme cu ruleta, se asaza pe tava si se coc in cuptor.
(reteta a fost trimisa de L.D., Bucuresti, str. Pescarilor nr. 2, bl. 26, sc. 3, ap. 34)

:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_55a89c6f8dbdd0c4a9539cfd02979cfa.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_8b141049ac2f47fa75e1ccfd63ed34bf.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_8f031fd2baa07cfe3c5e30682cba1da5.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_fee4bac7283cc44a7084ed1e93c7a2cc.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_999e175933a470b82c5b6d229b44bb0d.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_92faea3500008a52e02173a0ab434287.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_02cd2825a5f27dc7e95e1ef2fc6053af.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_90e0dc84100198a5f4954ea0e989675c.jpg)
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.