Mergi direct la conținut »
România, țara lui Dracula, va oferi subvenții pentru creșterea usturoiului
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri

România, țara lui Dracula, va oferi subvenții pentru creșterea usturoiului

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a anunțat în Parlament că intenționează să acorde în acest an subvenții pentru creșterea usturoiului și a bubalinelor. Acestea din urmă sunt vite cu coarne mari, în formă de semilună.

De Daniel Ionașcu,

Daea a fost audiat marți în comisiile reunite de buget-finanțe pe tema proiectului de buget pe anul 2019.

„Pentru sprijinirea fermierilor s-au introdus şi programe noi în acest an, precum susţinerea cultivării de usturoi în România, ştiindu-se că există o îngrijorare legitimă că pe piaţa românească nu există o cantitate suficientă care să răspundă pretenţiilor consumatorilor, aprovizionarea din import fiind într-o cantitate extrem de însemnată.

Acest program arată ce am prevăzut în programul nostru de guvernare (…), unde am spus că în fiecare an vom prezenta două programe deficitare care îşi au explicaţia în balanţa de aprovizionare cu produse agricole. Pentru acest program este prevăzută o sumă de 9,3 milioane de lei”, a declarat ministrul Agriculturii, potrivit Digi 24.

România este patria miticului Dracula, un vampir a cărui legendă se bazează pe portretul istoric al domnitorului Vlad Țepeș. În miturile populare, vampirii se tem de usturoi.

Pentru bubaline, suma alocată este de 5 milioane de lei.

„Românii consumă mai puțin pește decât cormoranii”

Acesta a declarat în cursul intervențiilor și că „românii consumă mai puțin pește decât cormoranii”.

Ministrul a declarat că bugetul pentru anul 2019 are prevăzut pentru investiţii un procent de 38,91% din suma totală alocată, iar 51,9% pentru spijinirea producătorilor agricoli.

Ministerul Agriculturii are un buget de 22,86 miliarde de lei pentru acest an.

Close
Închide
  Close