De Bobi Neacșu,

În urmă cu câteva zile ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţa că România va fi pregătită să combată eventualele cazuri de coronavirus abia în martie. Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a clarificat pentru Libertatea situaţia la zi în legătură cu pregătirea instituţională legată de coronavirus.

„Domnul Cîţu se referea la echipamentele de protecţie. Tot ce înseamnă măşti, combinezoane, astfel încât România să deţină un stoc. Noi folosim în momentul de faţă stocurile pe care le-am avut pentru Ebola. Noi am făcut socoteala că ne trebuie cam 1,7 milioane de seturi de echipamente, care ar costa cam 200 de milioane de lei. Săptămâna trecută se cereau pentru fiecare minister în parte câte 10 oferte pentru echipamentele speficice. Aceste echipamente sunt strict pentru dotarea spitalelor”, a declarat Nelu Tătaru.

Noi folosim în momentul de faţă stocurile pe care le-am avut pentru Ebola. Noi am făcut socoteala că ne trebuie cam 1,7 milioane de seturi de echipamente, care ar costa cam 200 de milioane de lei

Nelu Tătaru, secretar de stat Ministerul Sănătăţii:

Directorul de la Matei Balş, Adrian Streinu Cercel, susţine că avem suficiente kituri pentru coronavirus.

Secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătăţii a subliniat că domnul Streinu Cercel de la Matei Balş se referă la kiturile, care conţin 150 de teste moleculare, folosite la diagnosticarea coronaviruslui. „Noi avem echipamente pentru spitalele de boli infecţioase, kiturile le avem, dar domnul Cercel nu se referea la stocurile din anunţul ministrului Câţu”, punctează Nelu Tătaru.

Potrivit secretarului de stat din ministerul Sănătăţii, România dispune de câte 5.000 de kituri pentru fiecare din cele două centre de boli infecţioase din Bucureşti, şi câte 500 de kituri pentru fiecare din cele 4 centre din ţară, Cluj, Iaşi, Timişoara și Constanţa.

Citeşte şi:

Alertă de coronavirus pe Aeroportul Timișoara, după ce în avion s-ar fi aflat persoane venite din Lombardia

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Numărul deceselor din Spania se apropie de 5.000. Noul bilanț anunțat de autorități

Ministerul Sănătății: Românii care se întorc în țară din zonele italiene cu coronavirus, în carantină 14 zile

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni