De Denisa Dudescu,

„ Sunt permise zborurile efectuate de toți transportatorii aerieni deținători de licență de operare în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de origine și de destinație,” este noua prevedere cuprinsă în Ordonanța militară cu numărul 8.

Prevederea vine în contextul în care , joi, aproape 1800 de oameni s-au înghesuit pe Aeroportul din Cluj pentru a se îmbarca în 13 avioane cu destinația Germania. Imaginile au făcut înconjurul internetului, oar la scurt timp, procurorii au anunțat că au deschis dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Mai mult, Consiliul Județean  a anunțat că cere demisia directorului Aeroportului din Cluj.

De asemenea, tot, joi, sute de botoșăneni s-au îmbarcat într-un avion cu destinația Berlin. Mai mult, zilele următoare sunt programate mai multe curse cu români care vor să meargă la muncă în orașe din Germania.

În urmă cu câteva zile, Germania a anunțat că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură. An de an, aici vin circa 300.000 de lucrători sezonieri pentru muncile agricole. Majoritatea sunt din Polonia, România și Bulgaria.

Citeşte şi:

Dosar penal în cazul miilor de români de pe Aeroportul din Cluj. Consiliul Județean cere demisia directorului aeroportului

Ordonanța militară nr. 8, cu măsuri pentru Paște. Piețele rămân deschise, magazinele își pot prelungi programul. Avertisment pentru noaptea de Înviere

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor