Mergi direct la conținut »
Românii se vor putea trata în spitalele austriece în baza unui acord între cele două state
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Românii se vor putea trata în spitalele austriece în baza unui acord între cele două state

Românii se vor putea trata în spitalele austriece în baza unui acord între cele două state

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a propus omologului său  austriac, Beate Hartinger-Klein, la întâlnirea pe care au avut-o luni dimineață la Viena, încheierea unui memorandum de colaborare pe termen lung, precizând că până acum serviciile  medicale au avut la bază mai mult relații personale. Potrivit unui raport al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Austria figurează pe locul patru, după Germania, Italia și Franța, în topul opțiunilor românilor în ceea ce privește tratamentele medicale în străinătate.

De Elvira Gheorghiță,

„Mulți pacienți români accesează serviciile medicale din Austria. La nivelul celor două țări am avut decontări în acest sens, dar din pacate acestea s-au datorat unor relații personale. Propunem părții austriece încheierea unui memorandum de colaborare pe termen lung”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Cei doi oficiali au discutat despre procesul de preluare a președinției Consiliului Europei de către România de la Austria,  dar și despre o viitoare colaborare între cele două țări în domeniul sănătății.

Delegațiile au discutat, de asemenea și despre coordonarea și preluarea dosarelor tematice din timpul președinției austriece, precum și despre temele prioritare ale României, după preluarea președinției Consiliului UE.

O delegație a României condusă de către Sorina Pintea, ministrul Sănătății participă, în aceste zile  la Reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din statele membre UE organizată în Viena, pe perioada președinției austriece a Consiliului UE.

 

 

Close
Închide
  Close