Mergi direct la conținut »
În Australia s-a inventat energia ieftină adusă printr-un program de calculator
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

În Australia s-a inventat energia ieftină adusă printr-un program de calculator

Australienii au inventat un soft care asigură asistență economică consumatorilor de energie electrică și gaze naturale. Practic, acest program schimbă singur furnizorul clientului în funcție de cea mai ieftină ofertă de pe piață.

De Sorin Golea,

Grupul Choice din Australia a anunțat lansat un serviciu de 99 de dolari australieni (AUD) prin care economisește bani clienților făcând trecerea rapidă de la un furnizor mai scump la unul mai ieftin, anunță energynomics.ro.

Canisaveonenergy.com.au, lansat pe 7 mai, permite consumatorilor să încarce factură recentă în format PDF și să afle cât de mult ar putea economisi, bazându-se pe o comparație de preț la 33 de furnizori.

Costul abonamentului pentru acest serviciu este de 99 de dolari AUD pe an.

Apoi, Choice se va ocupa de schimbările de furnizori în termen de 12 luni.

Guardian Australia a testat noul serviciu cu facturi trimestriale de energie electrică și gaze în valoare de totală de 517,97 AUD. Choice a analizat facturile și a informat că o trecere imediată la un nou furnizor ar crea economii de 271 AUD. Minus abonamentul de 99 de dolari, rezultă o economie de 172 AUD, anual.

PR managerul companiei, Tom Godfrey, a declarat că ar putea fi obținute economii mai bune prin schimbarea furnizorilor la fiecare trei luni, prin aplicația Choice Transformer.

El a spus că testele prealabile ale software-ului de tip “asistență” au revelat economii de până la 1.500 de AUD pentru gospodării.

 

Close
Închide
  Close