MENIU CAUTĂ
18 Dec. 2017 08:00

VIDEO. Daniel Horodniceanu a vorbit la Libertatea LIVE despre schimbările din justiție

Distribuie

Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) ar putea fi blocată dacă Parlamentul va adopta o parte dintre amendamentele la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Magistații care se ocupă de marile dosare de crimă organizată și trafic de droguri spun că nu-și vor mai putea face meseria dacă sunt elimintate o serie de documentele folosite ca mijloce de probă. Concret, procurorii se referă la o propunere legislativă care ar lăsa în aer peste 1000 de dosare de trafic de droguri.

 ” Un impact deosebit de grav îl reprezintă solicitarea de eliminare a rapoartelor de constatare dintre mijloacele probatorii. (…) Referatul de constatare tehnico-științifică este singurul act de urmărire penală care certifică existența sau inexistența substanțelor interzise în materialele supuse verificării. Fără acest mijloc, activitatea D.I.I.C.O.T., care instrumentează circa 1200 de dosare anti-drog lunar va fi blocată din primul moment post-modificare ”, se arată într-un punct de vedere emis de instituție săptămâna trecută.

Daniel Horodniceanu, procurorul-șef DIICOT, ne-a explicat, în direct de la ora 10:00, care ar putea fi impactul acestor amendamente depuse de parlamentari și asupra altor anchete.

Comisia specială din Parlament va discuta astăzi controversatele propuneri depuse pe domeniul justiţiei.

Citește mai multe despre Daniel Horodniceanu, DIICOT și Interviu pe Libertatea.

Comentarii