18 Dec. 2017 08:00

VIDEO. Daniel Horodniceanu a vorbit la Libertatea LIVE despre schimbările din justiție

Distribuie

Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) ar putea fi blocată dacă Parlamentul va adopta o parte dintre amendamentele la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Magistații care se ocupă de marile dosare de crimă organizată și trafic de droguri spun că nu-și vor mai putea face meseria dacă sunt elimintate o serie de documentele folosite ca mijloce de probă. Concret, procurorii se referă la o propunere legislativă care ar lăsa în aer peste 1000 de dosare de trafic de droguri.

 ” Un impact deosebit de grav îl reprezintă solicitarea de eliminare a rapoartelor de constatare dintre mijloacele probatorii. (…) Referatul de constatare tehnico-științifică este singurul act de urmărire penală care certifică existența sau inexistența substanțelor interzise în materialele supuse verificării. Fără acest mijloc, activitatea D.I.I.C.O.T., care instrumentează circa 1200 de dosare anti-drog lunar va fi blocată din primul moment post-modificare ”, se arată într-un punct de vedere emis de instituție săptămâna trecută.

Daniel Horodniceanu, procurorul-șef DIICOT, ne-a explicat, în direct de la ora 10:00, care ar putea fi impactul acestor amendamente depuse de parlamentari și asupra altor anchete.

Comisia specială din Parlament va discuta astăzi controversatele propuneri depuse pe domeniul justiţiei.

Loading...
Comentarii