UPDATE ora 23:45. Meteorologii au emis un cod galben de viscol valabil până vineri, la ora 15. Începând de vineri, de la ora 1:00, până la ora 15:00, în Crișana, Maramureș și local în Transilvania vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în general, moderate cantitativ, iar vântul la rafală va avea viteze cuprinse între 50 și 70 km/h trecător viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse va fi polei.

În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge 60…70 km/h, iar pe creste 80…85 km/h spulberând zăpada depusă.

În acelaşi interval, în Munții Apuseni și local în Carpații Orientali, mai ales la altitudini mari, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală de peste 85…90 km/h. Va ninge în general moderat cantitativ, și va fi viscol.

UPDATE ora 22:25. Ce drumuri naționale și județe sunt închise sau cu restricții, din cauza ninsorii și viscolului. Situația de la ora 21:30

UPDATE ora 19:48. Ministerul Afacerilor Interne anunță că 350 de localități din 18 județe nu au curent electric și că, la această oră, în zonele afectate de vreme, 12.000 de pompieri, polițiști și jandarmi intervin în zonele afectate de vreme.

Ce drumuri naționale și județe sunt închise sau cu restricții, din cauza ninsorii și viscolului. Situația de la ora 18:30

Cine e iranianca Masih Alinejad: trei încercări de asasinat și „mai urmărită de oameni pe internet decât toți liderii Iranului”
Recomandări
Cine e iranianca Masih Alinejad: trei încercări de asasinat și „mai urmărită de oameni pe internet decât toți liderii Iranului”

UPDATE ora 19:30. Cursurile vor fi suspendate, vineri, în 30 de unități de învățămînt din județele Iași, Galați, Prahova și Tulcea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit datelor transmise Ministerului Educației Naționale, de către Inspectoratele Școlare.

UPDATE, ORA 16,10 – Trei localităţi din judeţul Galaţi nu aveau joi după-amiază energie electrică, din cauza viscolului puternic. Totodată DJ 253 este închis traficului rutier pentru ca utilajele de deszăpezire să poată acţiona.

„Trei localităţi din judeţ nu sunt alimentate cu energie electrică, respectiv satele Slobozia Oancea, Roşcani şi Cudalbi, în total fiind afectaţi circa 870 de consumatori”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Cătălin Sion.

El a precizat că în continuare DJ 253, pe sectorul Cudalbi-Băleni, rămâne închis pentru ca utilajele de deszăpezire să finalizeze activitatea de curățare a carosabilului, iar pe DJ 251 Blânzi-Cerţeşti şi pe DJ 251F Drăguşeni-Corod se circulă cu dificultate din cauza zăpezii.

UPDATE ora 15:40 Municipiul Tulcea este izolat complet din cauza condițiilor meteorologice deosebit de grele din ultimele ore. Autoritățile locale au decis ca niciun autoturism care nu aparține instituțiilor de intervenție să nu iasă din oraș, pentru că drumurile sunt închise.

REPORTAJ. „Doar primarul și popa lipsesc de aici, restul suntem toți”. Cât câștigă românii din nordul Europei față de cât câștigau în țară
Recomandări
REPORTAJ. „Doar primarul și popa lipsesc de aici, restul suntem toți”. Cât câștigă românii din nordul Europei față de cât câștigau în țară

În Constanța, peretele unei case din Constanța s-a prăbușit peste o mașină din cauza vântului puternic.

UPDATE ora 13:42 Pompierii au intervenit în această dimineață pe DN11C, între localitățile Bixad și Turia, pentru degajarea a peste 70 de arbori. La solicitarea Electrica, se actioneaza pentru degajarea altor arbori căzuți pe liniile electrice si remedierea situatiei in cel mai scurt timp, anunță ISU Covasna.

UPDATE/ Cod galben de ninsori şi viscol până vineri după-amiază. 350 de localităţi din 18 judeţe au rămas fără curent electricIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

UPDATE ora 13:40 Pompierii din cadrul Stației Babadag intervin pentru degajarea copacilor cazuti pe carosabil si deblocarea DN22D, conform ISU Tulcea.

UPDATE/ Cod galben de ninsori şi viscol până vineri după-amiază. 350 de localităţi din 18 judeţe au rămas fără curent electricIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

UPDATE, ORA 13,33 – Prefectul județului Braşov, Marian Rasaliu, a anunţat că 199 de posturi de transformare energie electrică din 43 de localități au fost afectate de căderile abundente de zăpadă, 29 dintre acestea fiind în zona Făgăraș. În total, au avut de suferit 3.000 de consumatori.

Mitropolitul Cernăuțiului și Bucovinei, acuzat că este un agent al Moscovei,  a comparat în predică perchezițiile din Ucraina cu cele din Coreea de Nord. Ce vor face credincioșii români?
Recomandări
Mitropolitul Cernăuțiului și Bucovinei, acuzat că este un agent al Moscovei, a comparat în predică perchezițiile din Ucraina cu cele din Coreea de Nord. Ce vor face credincioșii români?

De asemenea, în cursul nopţii s-a intervenit pe drumurile naţionale cu 64 de utilaje de deszăpezire şi s-au utilizat 1.233 de tone de sare și 4 tone clorură de calciu.

UPDATE/ Cod galben de ninsori şi viscol până vineri după-amiază. 350 de localităţi din 18 judeţe au rămas fără curent electric

„Județul Brașov se află în continuare sub atenționare cod portocaliu de ninsori și vânt puternic. Începând de ieri, din momentul în care au început precipitațiile, am procedat împreună cu cei de la CNAIR la răspândirea materialului antiderapant pe toată rețeaua de drumuri naționale 450 de kilometri, am păstrat în permanență legătura cu colegii de la București, de la minister, și cu cei din Consiliul Județean Brașov. În momentul de față se circulă pe toate drumurile naționale DN 10, DN 11, DN 73, DN 1 A chiar și pe DN1 a fost rezolvată problema cauzată de alunecarea a 10 mașini în rigola de pe marginea drumului, între Brașov și Predeal. S-a acționat la timp cu material antiderapant în cantități suficiente, s-a acționat preventiv, înainte să înceapă ninsoarea, iar după ce a început să ningă, în permanență cele 62 de utilaje de la CNAIR s-au aflat în teritoriu”, a declarat prefectul Brașovului, Marian Rasaliu.

UPDATE, ORA 13,22 – Un drum judeţean din Galaţi, pe sectorul Cudalbi-Băleni, a fost închis joi de către autorităţi pentru ca utilajele de deszăpezire să poată acţiona. În continuare, şase localităţi nu au curent electric din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Reprezentanţi ai ISU Galaţi au afirmat că drumul judeţean DJ 253 din Galaţi, pe sectorul Cudalbi-Băleni, este închis pentru ca utilajele de deszăpezire să finalizeze activitatea de curățare a carosabilului.

Totodată, se circulă cu dificultate pe DJ 251 Blânzi-Cerţeşti şi pe DJ 251 Drăguşeni-Corod din cauza zăpezii.  Potrivit ISU Galaţi, în judeţ mai sunt şase localități fără energie electrică, respectiv Slobozia, Oancea, Roșcani, Blânzi, Corod, M. Kogălniceanu, fiind afectaţi aproximativ 4.300 de abonați.

UPDATE, ORA 13, 12 – Cursurile în şapte şcoli din sate din judeţul Braşov au fost suspendate, joi, din cauza ninsorii abudente care a rupt liniile de înaltă tensiune, iar sălile de clasă nu mai au sursă de curent şi căldură.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Școlar Județean Braşov, prof. Ion Negrilă, cursurile au fost suspendate în şcolile din Şoarş, Felmer, Bărcut, Seliştat, Grânari-Jibert, Lunca  Câlniculului şi Fundata deoarece nu mai au sursă de curent şi căldură.

De asemenea, la Zărneşti, profesorii şi elevii navetişti nu au putut ajunge la cursuri din cauza drumurilor blocate de zăpadă.

„Cursurile nu se suspendă mâine. În afară de şcolile comunicate, nu sunt probleme de suspendare de cursuri“, a spus prof. Negrilă.

UPDATE, ORA 12.30 – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea a solicitat inspectoratului de poliție din Brăila ca, începând cu ora 12:00, să instituie un filtru, pe DN 22B, pentru restricţionarea traficului privind accesul autovehiculelor cu un tonaj mai mare de 3,5 tone pe drumul Smârdan-Măcin. Astfel, acestea nu vor avea acces să urce pe BAC pentru traversarea Dunării.

UPDATE, ORA 12,25 – O ambulanță din Neamț care transporta un pacient spre București s-a ciocnit cu un autoturism în zona municipiului Adjud, din județul Vrancea.

UPDATE/ Cod galben de ninsori şi viscol până vineri după-amiază. 350 de localităţi din 18 judeţe au rămas fără curent electric

La această oră, pacientul a fost preluat de o altă autosanitară și va fi transportat în continuare către Bucuresti.

UPDATE, ora 12.08: Zece sate din judeţul Galaţi nu erau alimentate cu energie electrică, joi, la ora 10.00, din cauza viscolului puternic. Pe de altă parte, drumarii au reuşit să deblocheze autocarul cu 22 de pasageri de pe DJ 253.

Societatea Eletrica a anunţat, joi, într-un comunicat, că în județul Galaţi, la ora 10:00, erau nealimentate cu energie electrică localitățile Oancea (Slobozia Oancea), Băneasa (Roșcani), Corod (Bratulesti,Blânzi), Cerţeşti (Cârlomăneşti), Bălăşeşti (Ciuraşti Vechi, Ciuraştii Noi), Drăgănești (MalulAlb), Vânători (Odaia Manolache), Smârdan ( M. Kogălniceanu). Totodată, zece echipe ale SDEE Galați acţionează în teren pentru remedierea acestor defecțiuni. Intervențiile echipelor SDEE MUNTENIA NORD vor continuă până la alimentarea integrală a zonelor afectate și readucerea instalațiilor la parametrii tehnici corespunzători.

Pe de altă parte, potrivit ISU Galaţi, drumarii au intervenit pe DJ253, între localităţile Cudalbi şi Băleni, pentru deblocarea autocarului cu 22 de persoane, între care se afla şi un copil de 8 ani. Autocarul care a derapat a fost repus pe partea carosabilă cu ajutorul utilajelor pentru deszăpezire, putând astfel să-şi continue drumul.

UPDATE ORA 11.43 – Elevii şi preşcolarii din 15 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi nu mai merg joi la cursuri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Autorităţile au decis suspendarea cursurilor în cele 15 unităţi de învăţământ din cauza lipsei curentului electric şi a accesului dificil al microbuzelor şcolare pe unele drumuri.

Conducerea ISJ Galaţi a anunţat, joi, că în 15 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi s-a decis supendarea cursurilor pentru ziua de joi. Este vorba despre unităţi de învăţământ din localităţile Băneasa, Bereşti-Meria, Cavadineşti, Cerţeşti, Corni, Corod, Cuca, Drăguşeni, Independenţa, Măstăcani, Oancea, Rădeşti, Smulţi şi Vânători. Măsura suspendării cursurilor a fost luată din cauza lipsei curentului electric şi a accesului dificil al microbuzelor şcolare pe unele drumuri.

Totodată, ISJ Galaţi a anunţat că în funcţie de evoluţia vremii şi de promptitudinea remedierii disfuncţionalităţii la reţeaua electrică se va decide reluarea cursurilor sau prelungirea perioadei de suspendarea a acestora.

UPDATE ORA 11.40 – Peste 12.000 de abonați, din trei județe ale Moldovei, sunt fără energie electrică, joi, în special din cauza copacilor doborâți de rafalele de vânt pe rețele de transport. Mai multe echipaje ale Delgaz Grid se află în teren și încearcă să remedieze defecțiunile care au afectat mai multe localități din Bacău, Vaslui și Iași.

Intemperiile vremii creează mari probleme furnizorului de energie electrică din Moldova. Aici, peste 12.000 de abonați din mediul rural nu au curent, majoritate încă din cursul nopții de miercuri, după ce rafalele de vânt au doborât copacii peste firele de transport a energiei electrice. Cel mai afectat este județul Bacău, unde sunt afectați 10.225 de consumatori, din 29 de localități. În Vaslui, curentul este întrerupt pentru 1.370 de abonați, din două localități, respectiv Arsura și Duda. Și în județul Iași există peste 600 de familii care nu au curent.

Reprezentanții Delgaz Grid susțin că se intervine în teren, cu mare dificultate din cauza vântului care viscolește zăpada, în vederea realimentării într-un timp cât mai scurt a localităților rămase fără energie electrică.

UPDATE ORA 11.16O. ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Bacău a derapat în satul Lespezi, din județul Vrancea, din cauza zăpezii, în timp ce se deplasa către o unitate spitalicească din județul Bacău.

Pacientul transportat a fost preluat în cel mai scurt timp de o altă ambulanță, continuându-se deplasarea către spital în condiții de siguranță.

UPDATE ora 10:25. Restricţia de trafic impusă pe DN 1A se menţine pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de zece tone, un filtru fiind instituit în zona Vălenii de Munte, a anunţat, joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, Marian Popescu, citat de Agerpres.

UPDATE ora 10:15. Vreme rea în Europa. Ministerul Afacerilor Externe a transmis mai multe alerte prin care îi avertizează pe cetățenii români care călătoresc în Germania, Olanda, Turcia şi Ucraina.

Potrivit MAE, meteorologii au emis avertizări de vreme severă, iar înseamnă vânt puternic, temperaturi scăzute şi ninsori abundente.

UPDATE ora 10:10. Comandament de iarnă, la Ministerul de Interne. ”Cu câteva mici excepții, nu avem situații deosebite”, a spus premierul interimar, Mihai Fifor, joi, în cadrul ședinței.

Ministerul de Interne, Carmen Dan a declarat că în acest moment sunt 132 de localități care nu au curent electric, în 13 județe, fiind afectați 32.000 de consumatori casnici. Mai multe drumuri au fost închise și mai multe unități școlare, cursurile urmând să se recupereze.

UPDATE ora 09:50. Aproape 23.000 de consumatori din 16 localităţi din judeţul Braşov nu mai au curent electric.

UPDATE ora 09:40. Peste 16.000 de abonaţi din 31 de localităţi din judeţul Bacău nu au energie electrică, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), conform Agerpres.

Potrivit informării distribuitorului de energie electrică, şapte linii electrice sunt afectate parţial şi două linii sunt afectate total. Un număr de 170 de posturi de transformare sunt nealimentate.

„Şase echipe intervin în teren pentru remedierea situaţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

UPDATE ora 09:20. Un număr de 21 de localităţi din judeţul Galaţi au rămas, joi, fără curent electric din cauza viscolului, fiind afectaţi aproape 11.500 de consumatori ai Electrica. Pe de altă parte, un autocar în care se află 22 persoane a rămas blocat pe un drum judeţean.

Totodată, două localităţi din judeţul Vaslui au rămas fără energie electrică din cauza unor defecţiuni la reţelele electrice, cauzate de ninsoarea abundentă şi viscolul puternic, au anunţat, joi dimineaţă, reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

În plus, pompierii au anunţat că au îndepărtat în cursul nopţii şase copaci care blocau trotuare şi drumuri şi un stâlp de lemn care a căzut pe o maşină, din cauza viscolului. Nicio persoană nu a fost rănită.

UPDATE ora 09:15. Traficul feroviar se desfăşoară, joi dimineaţa, în condiţii de iarnă în județele aflate sub avertizare de Cod portocaliu şi Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite, şi nu există magistrale feroviare închise, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, conform Agerpres.

În cursul nopţii de 17 spre 18 ianuarie 2018, circulaţia feroviară a fost întreruptă temporar, de la ora 21:45 la ora 1:50, între staţiile Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat.

UPDATE ora 09:10. Un bărbat din localitatea Sarinasuf, județul Tulcea, dependent de oxigen, a solicitat, joi dimineaţa, sprijinul autorităţilor, după ce aparatul care-i asigura supravieţuirea a încetat să mai funcţioneze, din cauza lipsei de curent electric.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Florentin Daciu, a declarat presei că bărbatul, în vârstă de 64 de ani, prezintă insuficienţă respiratorie şi a apelat numărul unic de urgenţă pentru a primi ajutor.

„Serviciul de ambulanţă intervine cu o autospecială, iar Enel pentru remedierea problemei”, a precizat reprezentantul ISU.

UPDATE ora 08:55. Peste 2.500 de locuinţe din opt comune ale judeţului Argeş sunt, joi dimineaţă, fără energie electrică, din cauza avariilor provocate de ninsorile căzute în cursul nopţii precedente.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, au fost afectate de fenomenele meteo cinci linii de medie tensiune care alimentează localităţile Arefu, Bradu, Cotmeana, Morăreşti, Moşoaia, Rucăr, Sălătrucu şi Şuici.

UPDATE ora 08:45. Traficul rutier pe DN1 între Predeal şi Braşov a fost reluat joi dimineaţă, în jurul orei 8,00, pe sensul de coborâre spre Braşov, informează biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

„În zonă sunt echipaje ale poliţiei rutiere pentru fluidizarea circulaţiei blocată de un tir care a derapat. Restricţii de circulaţie pentru autovehicule de până la 7,5 tone sunt pe DN73 Bran-Moieciu-Fundata şi DN1 A Săcele-Cheia-Ploieşti”, potrivit sursei citate.

UPDATE ora 08:30. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a impus joi dimineaţa restricţii de circulaţie pe DN 1A, între Vălenii de Munte (Prahova) şi Braşov, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Cauza: riscul ridicat de înzăpezire.

„Începând cu ora 7:00, pe DN 1A, km 110+000 – km 190+789, între Vălenii de Munte (Prahova) şi Braşov, a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Măsura a fost luată în vederea evitării unor eventuale blocaje provocate de către vehiculele de tonaj mare, care prezintă un risc ridicat de înzăpezire”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

UPDATE ora 08:20. La Galați, un număr de 129 de utilaje acţionează joi pe străzile municipiului Galaţi pentru deszăpezirea oraşului afectat de viscolul şi ninsoarea din cursul nopţii, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al Primăriei Galaţi.

UPDATE ora 08:10. Drumul naţional DN11C din Covasna este blocat între localităţile Turia şi Bixad, pe tronsonul kilometric 13-33, din cauza mai multor copaci căzuţi pe suprafaţa carosabilă, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

UPDATE ora 08:00. Pe toate drumurile din judeţul Vaslui se circulă în condiţii de iarnă, au anunţat, joi dimineaţă, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui, menţionând totodată că nu au fost raportate blocaje pe şosele din cauza zăpezii şi a viscolului.

Autorităţile au ridicat restricţia impusă, în noaptea de miercuri spre joi, maşinilor de mare tonaj care circulau pe DN 24 spre judeţul Iaşi.

UPDATE ora 07:10. De la ora 3 ninge viscolit în tot județul Constanța, transmite corespondentul Libertatea. Vânt suflă cu putere și se acționează cu toate utilajele dotate cu lamă. Viscolul așterne zăpada pe drum, însă nici un drum nu este închis. Autoritățile au anunțat că, dacă situația s eînrăutățește, vor acționa cu frezele de zăpadă.

UPDATE/ Cod galben de ninsori şi viscol până vineri după-amiază. 350 de localităţi din 18 judeţe au rămas fără curent electricIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3


UPDATE ora 7:00. Poliția Română a prezentat, joi dimineață, situația efectelor fenomenelor meteo în țară:

În judeţul Alba, 2195 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 78 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În judeţul Argeş, 1330 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 58 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În judeţul Bacău, 6436 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 55 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În judeţul Botoşani, pe DN24B, în localitatea Frumuşica, două tiruri au rămas blocate din cauza zăpezii.

În judeţul Braşov, pe DN1, între Timişu de Sus şi Predeal, un tir blochează sensul de mers către Ploieşti – Braşov. Din acest motiv, se circulă în coloană, pe ambele sensuri de mers, până în localitatea Azuga (judeţul Prahova).

În judeţul Brăila, în localitatea Ianca, aproximativ 33 de localităţi total sau parţial au rămas fără curent electric, iar un post de transformare a energiei electrice este defect.

În judeţul Caraş Severin, pe DN 66A, în localitatea Cerna Sat, traficul este blocat din cauza mai multor copaci căzuţi pe carosabil. De asemenea, au fost închise din pricina condiţiilor meteo nefavorabile DJ 582E Prislop – Semenic, DJ 608A Telescaun – Muntele Mic şi DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiş.

În judeţul Covasna, DN11C este blocat între Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 – 33, din pricina mai multor copaci căzuţi pe suprafaţa carosabilă.

În judeţul Gorj, DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 – 34+800, din cauza viscolului puternic.

În judeţul Hunedoara, 3478 de utilizatori au rămas fără curent electric.

În judeţul Mureş, pe DN13, la kilometrul 89+600, un tir a derapat şi blochează partea carosabilă.

În judeţul Prahova, pe DN1, din cauza condiţiilor meteo, au fost oprite în zona localităţii Nistoreşti (km 100-103) 130 de autocamioane, iar în zona localităţii Azuga (km 134-138), 80 de autocamione. Măsura a fost luată pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

Traficul rutier este restricţionat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7.5 tone pe DN1 Predeal (judeţul Braşov) – Nistoreşti (judeţul Prahova) şi pentru cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone pe DN11 Bacău – Oneşti (judeţul Bacău).

Totodată, în judeţul Harghita, circulaţia feroviară este blocată momentan pe Magistrala 400, între staţiile CF Sâncrăieni şi Tuşnad – Sat, din cauza mai multor copaci care au căzut pe linia de cale ferată.

Din cauza vântului puternic, manevrele pentru transportul maritim şi fluvial au fost suspendate în portul Midia.

UPDATE 18 ianuarie, ora 05:00. Situația în județul Braila, joi, la ora 05.00, se prezintă astfel:

– 33 localități fără energie electrică, 15 linii electrice avariate și 210 posturi de transformare nealimentare;
– pe drumurile naționale s-a intervenit cu 25 de utilaje, s-au împrăștiat 10 tone sare.

Pe toate drumurile se circulă în condiții de iarnă. Nu există autovehicule sau persoane blocate în trafic.


CNAIR a anunţat situaţia drumurilor în România în această dimineaţă.

Două sectoare de drumuri naţionale – DN 67C, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj şi DN 11C între Târgu Secuiesc şi Bixad – sunt închise la această oră şi mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă, anunţă CNAIR, care precizează că unele drumuri au fost blocate de sutocamioane neechipate coresppunzător, ceea ce a îngreunat intervenţia drumarilor.

În judeţul Alba, 1803 de gospodării au rămas fără curent electric, iar 43 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În judeţul Gorj, DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 – 34+800, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

În judeţul Prahova, pe DN1 şi DN1A, în zona montană, ninge abundent şi s-a format un strat de zăpadă de 2-3 cm, se circulă în condiţii de iarnă. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

Traficul rutier pe DN73 Valea Mare (judeţul Argeş) – Fundata (judeţul Braşov) şi DN1 Braşov – Predeal (judeţul Braşov) a fost restricţionat pentru autoturismele de peste 7.5 tone.

Drumurile naţionale acoperite cu zăpadă sunt:

– DN 7 km 122+000-156+250, DN 73 km 57+000-92+000, DN 7C km 35+700-75+000 şi DN 7C km 75+000-104+000/AG

– DN 1 km 111+000-138+000, DN 71 km 102+495-109+905 şi DN 1A km 138+400-160+600/PH

– DN 71 km 90+000-102+495/DB

– DN 7A km 40+000 – 86+601, Voineasa – Obarsia Lotrului/VL

– DN 7D km 4+000 – 31+360 Greblesti/VL – lim. jud. AG

– DN 67C km 0+000 – 34+800 Bengesti – Ranca/GJ

– DN 67D km 30+000 – 76+830  Tismana/GJ – Valea Cernei/MH

– DN 57B km 0+000 – km 28+000, Oravita – Anina/CS

– DN 58 km 44+000 – km 82+866, Resita – Anina/CS

– DN 66A km 16+586 – km 35+000, Lupeni – Campul lui Neag/HD

– DN 66A km35+000 – km47+000, Campul lui Neag/HD

– DN 67D km76+830 – km108+000, Herculane – Valea Cernei/CS

– DN 74 km 20+000 – 29+000, Buces Vulcan/HD

– DN 68 km 35+000 – 47+000, Bautar/CS – Zeicani/HD

– DN 66 km 136+000 – 154+000, Petrosani /HD

– DN18 km 160+000 – 180+000 Borsa/MM

– DN 1R km 34+000 – 58+000 Belis/CJ

– DN 74 km 50+500 – 99+970 Zlatna/AB

– DN 74 km 29+000 – 50+500 Abrud/AB

– DN 74A km 0+000 – 10+595 Abrud/AB

– DN 11B Km 20+000 – 39+000 Casinu Nou – Cosmeni/HR

– DN 12 Km 41+000 – 166+000 Tusnad – Toplita/HR

– DN 12A Km 0+000 – 38+035 M.Ciuc/HR – lim.jud.BC

– DN 12C Km 5+000 – 25+000 Gheorghieni – Lacu Rosu/HR

– DN 13A Km 103+000 – 127+000 Vlahita – M. Ciuc/HR

– DN 13E Km 74+000 – 82+000 Zagon – Barcani/CV

– DN 15 km 183+000 – 223+000 Toplita  – lim. jud. NT.

Meteorologii au emis, miercuri după-amaiză, o avertizare cod portocaliu de viscol în mai multe județe din centrul și estul țării, în intervalul 18 ianuarie, ora 01 – 18 ianuarie, ora 17.00.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pentru 18 şi 19 ianuarie

FOTO: Arhivă


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
GSP.RO
Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
Moment ruşinos! Ce a păţit Putin după ce A CĂZUT pe scări. Aşa l-au găsit angajaţii
Playtech.ro
Moment ruşinos! Ce a păţit Putin după ce A CĂZUT pe scări. Aşa l-au găsit angajaţii
Adevărul despre finala Chefi la Cuțite a ieșit la iveală! O concurentă din sezonul 10 rupe tăcerea: 'La montaj s-au...'
Viva.ro
Adevărul despre finala Chefi la Cuțite a ieșit la iveală! O concurentă din sezonul 10 rupe tăcerea: 'La montaj s-au...'
Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Experţii anunţă rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul
Observatornews.ro
Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Experţii anunţă rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul
Piranha descoperit în apa Crişului Repede. Ar putea „extermina” întreaga faună a unui pârâu din Bihor
Știrileprotv.ro
Piranha descoperit în apa Crişului Repede. Ar putea „extermina” întreaga faună a unui pârâu din Bihor
Amendă uriașă dacă mergi cu mașina așa pe stradă. Este interzis și puțini șoferi cunosc acest detaliu
FANATIK.RO
Amendă uriașă dacă mergi cu mașina așa pe stradă. Este interzis și puțini șoferi cunosc acest detaliu
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Orangesport.ro
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
HOROSCOP
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer
PUBLICITATE
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer