MENIU CAUTĂ
28 Oct. 2013 19:19

Deveselu va apăra Europa de rachete intercontinentale

Distribuie

Baza de la Deveselu face parte din AEGIS Ashore, un sistem complex de radare şi baterii de rachete SM3-IB, amplasate în Anglia, Polonia, România, Turcia şi pe nave de război americane situate în Marea Mediterană.
La Deveselu, sistemul de apărare antirachetă va fi amplasat pe un teren de aproximativ 108 hectare şi va asigura protecţia flancului sudic al NATO, începând cu anul 2015, de posibile atacuri asupra Europei venite din zona Orientului Mijlociu şi Îndepărtat.

Practic, AEGIS Ashore este gândit să poată doborî orice zboară către sau deasupra Europei, dacă este considerat inamic. România a alocat 3,2 milioane de dolari pentru acest proiect – gard, drum de acces, apă şi canalizare -, iar americanii, aproximativ 143 de milioane de dolari pentru sistemul în sine.

Kremlinul a ameninţat că va ataca România

Rusia a anunţat că şi-ar putea îndrepta rachetele de atac spre România, din cauza scutului de la Deveselu! Kremlinul, nemulţumit că acest scut îi scade capacităţile de dominare asupra Europei, a cerut asigurări că rachetele ruseşti nu vor fi interceptate de Aegis niciodată, nici dacă atacă ţările NATO.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii