Oamenii, îmbrăcați în negru și ținând în mâini portrete ale fostului rege, s-au adunat în parcul Sanam Luang din Bangkok pentru a intona imnul național al Thailandei alături de un cor de 100 de persoane susținut de Orchestra filarmonică a Siam-ului. Potrivit oficialilor, peste 150.000 de oameni au luat parte la acest moment.

Citește și: Magazinele din Thailanda au rămas fără haine negre din cauza morții regelui. Guvernul thailandez amenință cu închisoare pe cei care ridică prețurile acestora

De altfel, parcul Sanam Luang s-a umplut de lume cu peste o oră înaintea începerii ceremoniei, iar traficul pe străzile din zonă a fost blocat pentru mai multe ore.  Totodată, oficialii se așteaptă ca mai mulți thailandezi să vină la Marele Palat.

Thailanda, in doliu. Sute de mii de oameni au cântat imnul național în Thailanda, în onoarea regelui BhumibolIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

“Sunt mai mulți de 150.000 de oameni aici deja, dar numărul ar putea să ajungă la 250.000 până seară”, a afirmat un purtător de cuvânt al poliției thailandeze.

Dosarul Mineriadei. Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, la Parchetul General. Iliescu ar putea fi audiat acasă. UPDATE
Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, la Parchetul General. Iliescu ar putea fi audiat acasă. UPDATE

Ceremonia a fost organizată de producătorul thailandez de film Chatrichalerm Yukol, care a înregistrat evenimentul pentru a fi transmis ulterior pe canalele de televiziune și în cinematografele din întreaga țară, potrivit publicației Bangkok Post.

::placeholdeR–>

Thailanda a decretat un an de doliu național în urma decesului regelui Bhumibol Adulyadej, care a murit la vârsta de 88 de ani.

Citește și: Cine este prințul Playboy Maha Vajiralongkorn ce va urca pe tronul Thailandei? Va câștiga simpatia poporului?

Foto: EPA

Google News Urmărește-ne pe Google News