Mergi direct la conținut »
Festivalul Internațional de Film Transilvania a debutat cu proiecția filmului „Parking”, regizat de Tudor Giurgiu
Ştiri Libertatea > Ştiri > Festivalul Internațional de Film Transilvania a debutat cu proiecția filmului „Parking”, regizat de Tudor Giurgiu

Festivalul Internațional de Film Transilvania a debutat cu proiecția filmului „Parking”, regizat de Tudor Giurgiu

„Parking”, cea mai recentă creație cinematografică a lui Tudor Giurgiu a deschis vineri seara ediția cu numărul 18 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Deși vremea nu a cooperat cu organizatorii, cinefilii au reușit totuși să vadă filmul în sălile de cinema din oraș și mai mult, filmul s-a bucurat de un succes grandios stârnind valuri și hohote de râs pe toată durata lui, relatează Adevărul.

De Daniel Stanciu,

Cinefilii au avut totuși parte de un început mai dificil. Deși inițial filmul „Parking” în regia lui Tudor Giurgiu, care trebuia să dea startul festivalului, era programat în Piața Unirii din Cluj, ploaia i-a forțat pe organizatori și pe oameni să se retragă în cinematografele din împrejurimi.

Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto iar existenţa lui pendulează între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreaţă spaniolă şi dorul de casă, de familie. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă şi plină de provocări.

Platformă de streaming românească

Regizorul și fostul director TVR, Tudor Giurgiu, a anunțat înainte de proiecția primului film al festivalului lansarea platformei de streaming TIFF Unlimited. Acesta a spus că este prima astfel de platformă creată de un festival de film din Europa de Est, platformă care le va permite tuturor celor care se vor înscrie să vadă filmele de la festival și după încheierea TIFF.

Cei care se abonează pe platformă până pe 9 iunie vor beneficia de prețuri reduse.

Sursă: adevărul.ro


Citește și:

Mihai Grama, designerul scaunului papal: «Nimeni nu s-a așezat pe el, nu am făcut genul ăsta de glumă, pentru că este dedicat unei personalități»

Close
Închide
  Close