De Iulian Budușan,

Guzel Neder, o femeie în vârstă de 34 de ani, a declarat pentru Moscow Times că a plecat din spital, unde era internată împreună cu fiul său, după ce se întorseseră dintr-o călătorie pe insula chinezească Hainan, o destinație preferată de mulți turiști ruși.

Neder a scris pe Instagram că luna trecută fiul său a avut febră la patru zile dupe ce s-au întors din China. În timp ce discuta simptomele cu reprezentanții policlinicii din oraș, copilul a fost diagnosticat cu infecție respiratorie acută. Și Neder, și copilul au îndrumați către spital, pentru a li se face testul coronavirus.

Ajunși aici, copilul a fost plasat în carantină timp de mai multe zile, în așteptarea rezultatelor. Timp în care Neder și-a făcut un test de sarcină și a descoperit că este gravidă.

Femeia a declarat că a vrut să fugă din spital din cauza condițiilor precare, iar trei zile mai târziu, atât ea, cât și copilul ei, s-au vindecat.

Condițiile erau mizere, doctorii se comportau total neprofesionist și nu purtau absolut niciun echipament de protecție. Nu am avut nicio altă opțiune, decât să sărim, pur și simplu, pe geamul spitalului.

Guzel Neder:

O altă femeie, Ala Ilyina, a declarat, tot pentru ziarul Moscow Times, că a fost plasată în carantină, într-un spital din Sankt Petersburg, la scurt timp după ce s-a întors dintr-o excursie pe insula Hainan, din China.

Chiar dacă testele coronavirus au ieșit negative, femeia spune că a fost ținută în continuare în spital, despre care spune că era ca o “cușcă”.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Ea a povestit că are cunoștințe avansate de fizică, care au ajutat-o să deblocheze încuietoarea magnetică a salonului unde era internată, pentru a fugi.

Am desenat o hartă a spitalului și am creat un plan în detaliu, pentru a scăpa. Pe tura de noapte, securitatea spitalului era mult mai lejeră, așa că am avut timp suficient să scurt-circuitez încuietoarea magnetică a ușii de la salonul unde eram internată, să deschid ușa și să fug.

O altă femeie care a evadat:

Potrivit BBC, Ala Ilyina s-a baricadat în propriul apartament din Sankt Petersburg, pentru că poliția încearcă să obțină un mandat de readucere a ei la spital, în carantină.

Rusia a plasat în carantină sute de cetățeni, în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului, care deja a ucis 1.489 de oameni și a infectat 64.000. Până acum, Rusia a confirmat două cazuri de coronavirus, ambele persoane fiind din China și care s-au recuperat deja.

Citeşte şi:

În China, și pisicile trebuie să poarte măști pentru a nu se îmbolnăvi de coronavirus

Colegiul Medicilor Argeș, despre Teddy Care, clinica unde a fost anesteziat copilul care a decedat: „Nu avea aviz pentru anestezii”

Povestea dramatică a unui pacient care a supraviețuit coronavirusului în Wuhan: „Am crezut că bat la poarta iadului”

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare