Mergi direct la conținut »
UDMR, după consultarea cu Klaus Iohannis: Propunem eliminarea totală a Ordonanţelor de Urgenţă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UDMR, după consultarea cu Klaus Iohannis: Propunem eliminarea totală a Ordonanţelor de Urgenţă

UDMR, după consultarea cu Klaus Iohannis: Propunem eliminarea totală a Ordonanţelor de Urgenţă

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat, joi, după consultările de la Palatul Cotroceni, că Uniunea este de acord cu temele pentru referendumul privind Justiţia, şi, mai mult, ar vrea eliminarea totală din legislaţie a Ordonanţelor de Urgenţă.

De Valentina Postelnicu,

„Noi suntem mai severi din acest punct de vedere şi dacă se poate mai radicali decât prounerea preşedintelui Iohannis. Instituţia OUG-urilor trebuie eliminată, în toate domeniile. Cu ocazia revizuirii Constituţiei, credem că, dacă se pune întrebarea, să se pună la modul general, la instituţia OUG-urilor, care a creat mai multă pagubă în societate şi are mai multe urmări decât orice instituţie”, a spus Kelemen Hunor, la finalul consultărilor.

Kelemen HUnor a arătat că, în opinia UDMR, Ordonanţele simple trebuie să rămână în vacanţa parlamentară, şi se vor putea da prin legea de abilitare, dar în rest, nu este nevoie de ordonanţe de urgenţă, pentru că se poate legifera repede, în două trei săptămâni, dacă există voinţă politică şi majoritate în Parlament.

Kelemen Hunor a arătat că lucrurile nu se vor schimba imediat după referendum şi că e nevoie de o revizuire a Constituţiei. „Din punctul meu de vedere e nevoie de o nouă Constituţie”, a mai spus el.

„Nu cred că această delegare a funcţiei de legiferare este bună. Şi noi, când am fst la guvernare, am folosit-o şi nu am făcut bine”, a spus Kelemen Hunor, precizând că ordonanţekle de urgenţă în domeniul justiţiei cu atât mai mutl nu trebuie date.

El a arătat că o variantă mai bună este asumarea răspunderii Guvernului, pe anumite proiecte, cum a făcut Emil Boc cu Codurile penale.

Citeşte şi:Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM

 

Close
Închide
  Close