Mergi direct la conținut »
Un bărbat din Sibiu a fost arestat, după ce a obţinut 30.000 de euro din trafic de influenţă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un bărbat din Sibiu a fost arestat, după ce a obţinut 30.000 de euro din trafic de influenţă

Un bărbat din Sibiu a fost arestat, după ce a obţinut 30.000 de euro din trafic de influenţă

Un bărbat din Sibiu, în vârstă de 56 de ani, a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru trafic de influenţă, după ce a luat ilegal  mai multor persoane suma de 30.000 de euro, promiţând să faciliteze atribuirea de locuinţe sociale, dobândirea de fonduri publice, încheierea de contracte cu administraţia publică locală.

„La data de 9 aprilie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, poliţiştii de investigaţii economice din cadrul I.P.J. Sibiu au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Sibiu şi au pus în aplicare zece mandate de aducere în vederea efectuării de cercetări într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, respectiv cumpărare de influenţă. În urma documentării specifice şi administrării probatoriului, un sibian în vârstă de 56 de ani a fost reţinut 24 de ore pe baza ordonanţei emise de către procuror şi, ulterior, prin decizia instanţei de judecată, a fost arestat preventiv, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă”, se arată în comunicatul IPJ Sibiu, potrivit Agerpres.

De asemenea, sibianul este bănuit că, în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019, ar fi solicitat şi ar fi primit diverse sume de bani, între 1.000 şi 15.000 de euro, de la persoane interesate de atribuirea unei locuinţe sociale, dobândirea de fonduri publice sau încheierea de contracte de prestări servicii cu administraţia publică locală. Persoanei căreia i s-a solicitat suma de 15.000 de euro, sibianul ar fi trebuit să-i faciliteze obţinerea unui spaţiu comercial în zona centrală a municipiului Sibiu. Bărbatul miza pe câştigarea încrederii celor cărora le pretindea bani fără a finaliza demersul promis. Totalul sumelor de bani care ar fi fost obţinute ilicit se ridică la 30.000 de euro.

Citește și

Euronews, despre candidații României la europarlamentare: „Un fost preot, un fost lider mondial la tenis și un fost antrenor al Naționalei”

Close
Închide
  Close