Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un munte de gunoi s-a prăbușit în Sri Lanka. Cel puțin 16 oameni au murit | FOTO

Un munte de gunoi s-a prăbușit în Sri Lanka. Cel puțin 16 oameni au murit | FOTO

Cel puţin 16 oameni au murit și cel puțin zece au fost răniți, după ce un munte de gunoi s-a prăbușit în Sri Lanka. Tragedia a avut loc în capitala Colombo, iar zeci de case au fost distruse de grămada uriașă de gunoi, relatează Reuters.

Numeroase echipaje au intervenit la fața locului pentru a căuta supraviețuitori. Muntele de gunoi cu o înălţime de aproximativ 90 de metri s-a prăbuşit după izbucnirea unui incendiu.  Aproximativ 100 de case au fost îngropate complet de grămada de gunoi, potrivit martorilor.

“Am auzit un zgomot puternic. A fost ca un tunet. Gresia din casa noastră s-a crăpat. A început să vină apă neagră”, a povestit Kularathna, care trăieşte în apropiere de groapa de gunoi unde a avut loc incidentul.

Un alt martor a povestit că trei dintre vecinii săi lipsesc şi a estimat că peste 100 de oameni ar putea fi îngropaţi încă sub gunoi. Locuitorii din zonă, majoritatea care stau în barăci, au cerut îndepărtarea muntelui de gunoi, de teama periculelor pentru sănătate.

În urmă cu aproape o lună, o tragedie similară a avut loc în Etiopia. Cel puțin 65 de oameni au murit, după ce un munte de gunoi s-a prăbușit.

Foto: EPA

Close
Închide
  Close