Alex Crăciun a învăţat, scrie Bloomberg, bucătăria britanică în Newcastle, într-un pub, iar apoi a fost selectat de respectatul bucătar şef Jason Atherton să fie Chef la Sosharu, cel mai nou restaurant japonez din Londra, care se va deschide pe 7 martie.

Sosharu va fi al şaselea restaurant din Londra al lui Atherton, care mai deţine astfel de locaţii şi în Sydney, New York, Dubai, Shanghai, Singapore şi Hong Kong. Românul Alex Crăciun, 30 de ani, s-a mutat acum zece ani din Braşov, unde lucre tot în bucătărie, la Newcastle, aici făcând parte din bucătăria unui pub.

„A fost teribil. Era o harababură, nu vorbeam limba sau cel puţin nu o înţelegeam cum trebuie. Chiar dacă am încercat din toate puterile, a fost foarte greu. Însa m-au promovat, după cinci luni conduceam bucătăria”, a declarat românul pentru sursa citată.

Jason Atherton l-a mai avut angajat pe Alex Crăciun şi în alte resturante ale sale, românul şcolindu-se în bucătărie japoneză chiar în Japonia, la Tokyo sau Osaka.

„Când am plecat din România am spus că o fac pentru un an. Îmi este dor de mama mea, de tatăl meu,de fratele meu, şi încerc să merg acasă an de an, de Crăciun, să îi văd. Nu vreau însă să revin în ţară”, a spus el, întrebat dacă nu îi este dor de România.

Sursa foto: Bloomberg

Urmărește-ne pe Google News