Mergi direct la conținut »
Un teleormănean, tratat precum Alexandra Măceșanu de un operator 112. Reacția IPJ Teleorman: "A fost un caz izolat"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un teleormănean, tratat precum Alexandra Măceșanu de un operator 112. Reacția IPJ Teleorman: "A fost un caz izolat"

Un teleormănean, tratat precum Alexandra Măceșanu de un operator 112. Reacția IPJ Teleorman: „A fost un caz izolat”

Superficialitatea și indiferența cu care au tratat operatorii 112 și polițiștii apelurile Alexandrei Măceșanu, una dintre posibilele victime făcute în Caracal de Gheorghe Dincă, au caracterizat și o întâmplare petrecută în Alexandria, capitala județului Teleorman, în octombrie 2015.

De Cătălin Apostol,

La vremea respectivă, incidentul a fost relatat de blogul Idei și subterfugii. Rezumatul: un cetățean a sunat la 112, pentru a reclama un șofer ce părea beat și care circula pe contrasens pe o stradă din Alexandria. Operatoarea i-a făcut legătura cu operatorul 112 care era de serviciu la Inspectoratul Județean de Poliție din Teleorman. Reclamantul încearcă îi explică polițistului de ce a sunat, dar omul legii repetă de trei ori „Așa, și?”, după care legătură telefonică se întrerupe (înregistrarea integrală a convorbirii poate fi ascultată mai jos).

Libertatea a contactat IPJ Teleorman, pentru o reacție față de incidentul relatat.

„Inițial, în cazul polițistului respectiv a fost declanșată o cercetare prealabilă. Ne-am autosesizat, pentru că înregistrarea acelei discuții a fost publicată pe site-urile de socializare. Dar prin decizia CCR 392 din 2.07.2014, prevederile Ordinului MAI 400/2004 privind regimul disciplinar al polițiștilor au fost declarate neconstituționale. Au fost declarate neconstituționale și prevederile articolului 59, aliniatul 2, articolului 60, aliniatul 1 și articolului 62, aliniatul 3 din Legea 360/2002, fapt pentru care cercetările prealabile au fost suspendate”, ne-a declarat Iulian Orbeșteanu, șeful serviciului cabinet din IPJ Teleorman.

Rugat să explice mai pe înțelesul cititorului, Iulian Orbeșteanu a precizat: „Polițistul respectiv a fost atenționat la vremea aceea cu privire la modul de relaționare cu cetățenii și a fost monitorizat timp de o lună în îndeplinirea sarcinilor de serviciu și a relațiilor cu cetățenii. S-a ajuns la concluzia că a fost un caz izolat. Nu am mai avut parte de asemenea incidente, iar polițistul lucrează și astăzi la noi”.

Close
Închide
  Close