Mergi direct la conținut »
Vaccinarea nu va fi obligatorie, consilierea celor care o refuză, da. Ce amenzi riscă părinții care nu merg la consiliere
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Vaccinarea nu va fi obligatorie, consilierea celor care o refuză, da. Ce amenzi riscă părinții care nu merg la consiliere

Copiii vor fi vaccinați cu vaccinurile din Calendarul Național numai cu consimțământul scris al părinților. Părinții care refuză să își vaccineze copiii trebuie să meargă la consiliere pe tema vaccinării. În caz contrar, riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, în funcție de numărul refuzurilor, susține Hotnews.

De Cristian Otopeanu,

Proiectul legii vaccinării, blocat la Camera Deputaților timp de peste doi ani și jumătate, a fost deblocat. O întâlnire la care presa nu a avut acces a avut loc la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, iar proiectul ar urma să intre la votul final în plen săptămâna viitoare, au declarat surse politice, conform hotnews.ro.

Proiectul nu va aduce obligativitatea vaccinării, deoarece consensul politic a fost obținut pe o formă care nu prevede obligativitatea, ci doar recomandarea vaccinării cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național și o serie de sancțiuni pentru părinții care, după refuzul vaccinării, refuză și consilierea pe această temă, a mai informat sursa citată.

Părinții care refuză vaccinarea vor trebui să meargă la consiliere pe tema vaccinării, iar în cazul în care refuză de mai multe ori acest lucru, riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei.

Close
Închide
  Close