Mergi direct la conținut »
Valter Sienerth, tatăl ultimului tânăr care a murit după incendiul de la Colectiv:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Valter Sienerth, tatăl ultimului tânăr care a murit după incendiul de la Colectiv: "Acum îl înțeleg pe fiul meu, pe buzele căruia citeam: «A fost cel mai mare haos»"

Valter Sienerth, tatăl ultimului tânăr care a murit după incendiul de la Colectiv: „Acum îl înțeleg pe fiul meu, pe buzele căruia citeam: «A fost cel mai mare haos»”

Valter Sienerth, tatăl lui Radu, ultimul tânăr rănit care a murit după incendiul de la Colectiv, a vorbit la emisiunea "Adriana Nedela LA FIX" despre filmările secrete din seara tragediei. "Ne răscolesc aceste imagini", a spus el.

De Dragoș Tănase,

Fiul meu a fost unul dintre ignorați. Într-un final, s-a urcat într-o ambulanță mai mult cu forța.

Valter Sienerth, la „Adriana Nedela LA FIX”:

Acesta a precizat că fiul său a ieșit pe picioare din club, ridicându-se dintr-o grămadă de corpuri, dar nimeni nu l-a băgat în seamă în acea seară. „S-a pus în genunchi, cerând să fie urcat într-o ambulanță”, a dezvăluit acesta.

Aflat pe patul de spital, Radu i-a spus tatălui său că așa haos nu a văzut în viașa lui, referindu-se la intervenția din seara tragediei.

„Se spunea ca incendiul a fost un act terorist. Nu, ăsta e act teorist, că nu știm să intervenim și să îi salvăm pe cei care au avut zile de la Dumnezeu.

Tatăl lui Radu spune că nu vrea să plece din țara sa, deși este de părere că aceste imagini nu vor schimba nimic.

Urmărește aici declarațiile lui Valter Sienerth, tatăl ultimului tânăr care a murit după incendiul de la Colectiv:

Radu Sienerth a murit la Spitalul Floreasca, după 4 luni și jumătate, fiind ultima victimă rănită care și-a pierdut viața în urma incendiului din 30 octombrie 2015.

Libertatea a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului, și ascunse de superiorii lui.

Din respect pentru victime, redacția a decis să blureze fețele celor aflați în agonie și ale morților.

În rest, filmul este prezentat integral, așa cum a fost realizat el chiar de către salvatori.

Close
Închide
  Close