În România însă se lucrează la capacitatea normală a sondelor, pentru că necesarul țării este asigurat în mare parte din import.
“Pe piața românească, România este, încă, importator net de petrol, compania românească OMV Petrom este integrată și producția de țiței, deci practic ei sunt cei care produc țițeiul, în jur de 4 milioane de barili pe an, consumul României în ani normali este de 10-11 milioane de barili, deci avem un import de petrol. Putem să spunem că avem, ca să zicem așa, un oarecare noroc în momentul de față că rafinăria de la Petromidia este într-o revizie tehnică de o lună și jumătate și se consumă din producția internă foarte mult petrol”, a precizat ministrul economiei.
Virgil Popescu a mai punctat că va scădea prețul țițeiului de import.
“Va scădea prețul țițeiului de import, asta va face o reducere la pompă, dar v-am zis, consumul în România de carburant a scăzut deja cam cu un 30%. Evident, e clar că și necesarul de import este mai mic decât în lunile normale, dar asta nu înseamnă că prețul la pompă nu va trebui să scadă dacă prețul petrolului se va duce în jos sub această cotație de 25 de dolari pe baril”, a mai spus ministrul economiei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro