MENIU CAUTĂ

Vladimir Petruț, primarul PSD din Cavnic: Să mă duc la Bucureşti să strig ”trăiască dictatorul”? Niciodată!

Distribuie

Vladimir Petruţ, primarul PSD din Cavnic, cel care zilele trecute a criticat demersul PSD de a organiza mitingul din Piaţa Victoriei, a avut un nou mesaj pe o reţea de socializare. Edilul din localitatea maramureşeană a spus că că ar fi mers Bucureşti să protesteze dacă PSD dorea să adopte legile justiţiei, nu să introducă ”manevre şi bani”. „Să mă duc la Bucureşti să strig ”trăiască dictatorul”? Niciodată!”, a zis Petruţ. 

Vladimir Petruţ, primarul PSD din Cavnic, spune că România trebuie să fie condusă de oameni corecţi şi cinstiţi, care nu au condamnări penale, iar cei care suportă o condamnare penală trebuie să înţeleagă că trebuie să facă ”un pas lateral”.

”În opinia mea, cred că această ţară trebuie să fie condusă de oameni corecţi, cinstiţi, care nu au condamnări penale, iar cei care suportă o condamnare penală trebuie să înţeleagă că trebuie să facă un pas lateral. Nu cred că nu există destui oameni. Mai mult, înainte să mai fie numit un prim-ministru al României, cred că prima dată ar trebui să dea un examen la limba şi literatura română, să vedem dacă măcar ştie să vorbească şi să scrie. Este inadmisibil astăzi că primul-ministru face ţara de ruşine, ce se întâmplă în cancelariile occidentale, ne râde toată lumea. PSD are oameni serioşi, de bună calitate, numai că sunt ţinuţi în lateral, nu sunt lăsaţi în faţă. Astăzi ne conduce o gaşcă de şmecheri. (…) Mesajul meu este că această ţară nu are voie să fie condusă de oameni condamnaţi penal, jos penalii, această ţară trebuie să fie condusă de oameni integri, serioşi, capabili, care pot să stea cu fruntea sus în faţa cetăţenilor”, a spus Petruţ, într-un mesaj pe Facebook, potrivit Mediafax.

Edilul a mai spus că sunt exemple de politicieni care au fost trimişi în judecată, iar ulterior achitaţi de instanţă – Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Ludovic Orban, Vasile Blaga – şi s-a întrebat de ce liderul PSD, Liviu Dragnea, nu poate să aştepte şi el decizia instanţei.

”Îşi aduce sute de mii de oameni, mă duc eu la Bucureşti să strig ? Aşa ceva nu o să fac niciodată. Mergeam la Bucureşti dacă PSD dorea să adopte legile justiţiei, nu să introducă nişte manevre şi nişte sume de bani, ci cum spune UE, cum sunt adoptate în Germania sau Franţa. Vii cu OUG 13 şi spui că poate fura până la o limită? Cum adică să furi banul statului, că dacă ai furat până într-atâta nu păţeşti nimic. Nu există aşa ceva. Nu este voie a fura, scurt şi concis. Să fim uniţi şi să arătăm că în România aşa ceva nu se poate întâmpla”, a mai spus edilul din Cavnic.

Vladimir Petruţ s-a referit şi la situaţia din justiţie şi a precizat că, dacă ar fi în locul preşedintelui Iohannis, nu ar demite-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

”Nu se mai poate fura atâta şi atunci trebuie să dăm jos justiţia să se poată fura mai mult? Cred că nu este momentul să fie demisă Kovesi, din contră, ar trebui să rămână acolo şi să fie verificaţi toţi cei care încearcă să facă ilegalităţi. Politicienii ar trebui să fie fericiţi că există o justiţie puternică, pentru că în momentul în care justiţia îşi face datoria ţara are bani, nu se mai fură atâta”, a subliniat Petruţ.

Acesta a precizat că dacă în urma poziţiei sale va fi exclus din PSD va rămâne primar independent.

Joi, Vladimir Petruț a criticat demersul iniţiat de conducerea partidului şi spune că „mitingul este pentru penalul de Dragnea”. Edilul susţine că aleşii locali care sunt obligaţi să vină de la distanţe mari, cum e şi cazul judeţului din care face parte, sunt chinuiţi şi trebuie să stea 24 de ore în autocare, plus alte câteva ore de stat în stradă.

„Nu consider că PSD are vreun motiv să organizeze acest miting de la Bucureşti, având în vedere că guvernează cu peste 60% la nivel naţional, au administraţii locale, judeţene, Guvern, servicii deconcentrate, prefecţi, subprefecţi. Cred că este un miting pentru penalul de Liviu Dragnea, vineri va fi sentinţa şi vrea să arate câtă lume îl susţine şi ce popularitate are, ca să aibă motiv să rămână în funcţie după ce va fi condamnat, pentru că eu sunt convins că va fi condamnat. Au spus că aleşii locali ai PSD, consilieri locali şi judeţeni, trebuie să meargă la miting. Dacă nu merg îşi pierd mandatul. Oamenii merg pentru că aşa li se cere, că şi eu dacă le spun consilierilor să meargă, merg, pentru că nu au ce face”, a declarat Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic.


CITEȘTE ȘI: 

VIDEO/ Am văzut spectacolul „Vlaicu Vodă”, punerea în scenă de jumătate de million de euro. A meritat cheltuiala?

Citește mai multe despre Cavnic și PSD pe Libertatea.

Comentarii