Cum foloseşti grătarul
E bine să alegi un grătar din comerţ, care are cutie pentru jar şi găuri de ventilare. Întâi aşază câteva surcele, apoi stropeşte cu puţină soluţie din alcool ca să aprinzi focul. În continuare, arde surcelele, apoi adaugă cărbunii şi lasă-i să se aprindă. După ce au ars 20 de minunte, stropeşte focul cu puţină apă, pentru a-l stinge, dar păstrează jarul aprins. Curăţă bine grillul grătarului şi unge-l cu puţină slănină.
Pregătirea cărnii şi a legumelor
Se pune mai întâi carnea grasă de porc, apoi puiul, micii, legumele, iar la sfârşit, peştele. Cel mai bine este să pregătim totul de acasă, adică să porţionăm legumele şi “fripturile”, apoi să le punem în “baiţ”, adică să le condimentăm şi să le “învelim” cu ulei.
Sosurile potrivite
Pentru cărnuri grase se recomandă sosuri uşoare, dar picante, din iaurt, ketchup sau citrice în amestec cu ulei de măsline. Pentru cărnurile slabe, peşte sau legume, se recomandă sosuri mai consistente, care conţin smântână, maioneză sau brânză.
Condimente pentru fiecare tip de carne
Porcului i se potrivesc cimbrul, măghiranul, salvia, piperul negru, boiaua iute şi ghimbirul. Vita se asociază bine cu cimbrul, cimbrişorul, piperul negru şi ghimbirul. Peştele se potriveşte cu rozmarinul, mărarul, busuiocul şi, usturoiul. Puiul se poate condimenta cu rozmarin, cimbru, piper negru sau boia dulce.
Unde găseşti cea mai ieftină carne de porc
- Mega Image – 14,84 de lei
- Real – 10,69 de lei
- Auchan – 16,29 de lei
- Cora – 13,99 de lei
- Lidl – 16,98 de lei
- Carrefour – 13,99 de lei
- Billa – 16,79 de lei
- Kaufland – 15,49 de lei