Mergi direct la conținut »
Contraatac al rebelilor în nord-vestul Siriei. Zeci de persoane și-au pierdut viața
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Contraatac al rebelilor în nord-vestul Siriei. Zeci de persoane și-au pierdut viața

Contraatac al rebelilor în nord-vestul Siriei. Zeci de persoane și-au pierdut viața

Zeci de persoane au fost ucise în nord-vestul Siriei, marți, după ce rebelii din regiune au lansat un contraatac împotriva forţelor pro-guvernamentale, potrivit unui raport al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

De Dragoș Tănase,

Confruntările din oraşul Kafr Nabuda, situat în nordul provinciei Hama, au dus la moartea a 26 de luptători pro-guvernamentali şi a 18 rebeli, potrivit sursei citate. Forţele guvernamentale siriene au obţinut controlul asupra oraşului pe 8 mai.

De asemenea, „grupări teroriste”, un termen folosit de presa loială regimului Assad pentru a descrie grupările armate de opoziţie, a lansat mai multe rachete către oraşul Alep, rănind şase civili, informează agenţia oficială siriană de presă, SANA, citată de Mediafax.

Ca urmare a intensificării conflictului dintre rebeli şi forţele guvernamentale siriene, susţinute de Rusia, aproximativ 200.000 de persoane din nord-vestul Siriei au fost nevoite să părăsească regiunea.

Regiunea este controlată în mare parte de către Hay’et Tahrir al-Sham (HTS), o grupare armată care a fost anterior afiliată grupării al-Qaeda.

Recent, un atac cu rachete asupra unei tabere de refugiaţi din Siria s-a soldat cu cel puțin 10 morți și 30 de răniți, între care și copii.

FOTO – EPA (Arhivă)


Citește și:

Statul Islamic a fost înfrânt în Siria. Gruparea teroristă și-a pierdut ultimul teritoriu controlat, dar rămâne o amenințare


 

Close
Închide
  Close