Ziua Națională a Pădurii, promulgată de președintele Iohannis; Aceasta se va sărbători pe 25 martie

20 martie 2017 17:14 De: ,

Ziua Națională a Pădurii, promulgată de președintele Iohannis. Aceasta se va sărbători pe 25 martie. În această zi, autorităţile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza o serie de manifestări şi acţiuni publice dedicate acestei zile, scopul fiind de a creşte gradul de responsabilizare asupra rolului pădurii.

Potrivit proiectului de lege, adoptat în luna februarie de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, Ziua naţională a pădurilor este instituită în data de 25 martie, cu scopul de a creşte gradul de responsabilizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

Potrivit proiectului de lege, Ziua naţională a pădurilor este instituită în data de 25 martie, cu scopul de a creşte gradul de responsabilizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, administratorii pădurilor proprietate publică a statului, ocoalele silvice private, împreună cu autorităţile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale, pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi Zilei naţionale a pădurilor, prevede legea.

Ziua internațională a pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la data de 21 martie. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția A/RES/67/200 din 21 decembrie 2012, prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare.

ONU recomandă statelor membre să organizeze acțiuni pentru reconstituirea pădurilor de toate tipurile, prin organizarea unor campanii de plantare a arborilor

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro