„Cuibul de cărţi” a fost instalat în parcul din Carei

02 iunie 2017 15:04

„Cuibul de cărţi”, o campanie ce promovează lectura în aer liber, se bucură de un real succes la Carei, în județul Satu Mare, acolo unde autoritățile au reluat inițiativa în parcul Parcul dendrologic.

Direcţia de Cultură şi Sport a municipiului a relansat Campania de promovare a lecturii în aer liber, cunoscută de câţiva ani încoace sub denumirea „Cuibul de cărţi”.

Astfel, în parcul din Carei au fost amplasate, zilele trecute, căsuţe din lemn în mai multe locaţii, în căsuţe fiind aşezate cărţi pe care trecătorii le pot citi.

Cele patru cuiburi sunt la intrarea principală a Castelului Karolyi, lângă fântâna arteziană din parc şi în apropierea bustului contelui Alexander Karolyi, aceasta din urmă conţinând cărţi pentru copii.

Fiecare cuib are zece cărţi în limba română şi maghiară, iar trecătorii pot alege o carte pe care să o citească, iar după ce o citesc sunt rugaţi să o pună la loc pentru ca şi alţi vizitatori să aibă posibilitatea să citească aceeaşi carte.

Campania se desfăşoară pe toată perioada verii. De asemenea, la intrarea în castel dinspre Monumentul Ostaşului Român este amplasată o urnă în care toţi cei ce doresc sprijinirea campaniei şi diversificarea titlurilor pot dona cărţi.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro