IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se apără: ”Nu am dat nicio declaraţie, nici falsă, nici nefalsă”

20 martie 2017 18:40

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, se apără în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru obţinere fără drept de fonduri europene spunând că nu ştie de unde a apărut acuzaţia că ar fi dat declaraţii false în dosar. Acesta spune că nu a dat nicio declaraţie.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a prezentat, luni, la Tribunalul Constanţa, unde avocatul său a contestat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin care a fost trimis în judecată pentru obţinere fără drept de fonduri europene.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat, la finalul şedinţei, care nu a fost deschisă presei, că a contestat acuzaţiile care i se aduc şi, în plus, a precizat că nu ştie de unde a apărut acuzaţia că ar fi dat declaraţii false în dosar, pentru că el nu a semnat nici un astfel de document, notează Mediafax.

„Am depus contestaţii pentru toate cele aduse în sarcina mea. Şi nu am înţeles declaraţiile false. Nu am dat nicio declaraţie, nici falsă, nici nefalsă! Nu ştiu de unde a apărut această sintagmă de declaraţie falsă. (…)Nu există pe semnătura mea vreo declaraţie. Nu ştiu de unde este această susţinere”, a declarat IPS Teodosie.

La rândul său, avocatul angajat de prelat, Maria Vasii, a declarat că a contestat actele de urmărire penală, considerând că acuzaţia care i se aduce Arhiepiscopului Tomisului este inventată.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro