19 Iun. 2017 15:16

Statele Unite au doborât un avion de luptă sirian

Distribuie

Un avion de luptă sirian a fost doborât de către un avion de vânătoare american în provincia Rakka, a confirmat armata americană citată de BBC News.

Un bombardier SU-22 aparținând forțelor militare siriene a fost doborât după ce a lansat bombe în apropierea zone în care se aflau Forțele Democratice Siriene susținute de către Statele Unite, a transmis Pentagonul.

Este pentru prima dată pe parcursul conflictului sirian că coaliția condusă de SUA a doborât un avion aparținând forțelor de la Damasc.

Siria a condamnat actul, numindu-l „atac flagrant” care va avea „repercusiuni periculoase”. Armata siriană a afirmat că avionul său de război a fost într-o misiune împotriva ISIS atunci când asupra sa s-a deschis focul, a transmis televiziunea oficială de stat.

O declarație a armatei a spus că pilotul avionului lipsește.

Într-o declarație de presă, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, al cărui guvern îl sprijină pe președintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat că „toate țările trebuie să respecte pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei”.

Și Rusia a efectuat mai multe raiduri asupra regiunii Rakka, în unul dintre acestea susține că l-ar fi ucis pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi. Ministerul rus al Apărării a anunțat că verifică informațiile potrivit cărora cel mai căutat terorist din lume a murit în urma unui raid efectuat de aviația rusă, în apropiere de orașul sirian Rakka. Anunțul a fost făcut de ministerul Apărării de la Moscova, relatează agenția rusă Tass.

Comentarii