Mergi direct la conținut »
Cum se înțelege Mioara Roman cu primul soț: "În '78, când m-am mutat cu Petre, Iosif ne-a ajutat!"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Cum se înțelege Mioara Roman cu primul soț: "În '78, când m-am mutat cu Petre, Iosif ne-a ajutat!"

Cum se înțelege Mioara Roman cu primul soț: „În ’78, când m-am mutat cu Petre, Iosif ne-a ajutat!”

Mioara Roman s-a întâlnit recent cu primul ei soț, Iosif Zilahy. Cei doi au stat de vorbă ca doi buni prieteni, alături de fiica lor, Catinca, și de nepoata, Calina. Este uimitor cât de bine se înțeleg cei doi foști parteneri, față de relația rece, practic inexistentă, dintre Mioara și Petre Roman după divorț.

De Andreea Archip,

Mioara Roman are numai cuvinte de laudă la adresa primului ei soț, Iosif Zilahy. Deși au divorțat la câțiva ani după nașterea Catincăi, iată că bărbatul i-a oferit, de-a lungul timpului, un ajutor necondiționat. Mariajul celor doi a început când Mioara era foarte tânără și, deși fusese avertizată de tatăl ei să nu se grăbească să facă marele pas, iubirea și-a spus cuvântul, dar tot ea s-a stins după un deceniu.

„Tatăl meu mi-a spus: «Te măriți la 20 de ani, dar la 30 o să fie altceva». Și într-adevăr, am făcut-o pe Catinca la 27 de ani și pe urmă după vreo 3 ani, intervine, nu știu ce intervine, dar ne-am despărțit în condiții normale, deși pe vremea lui Ceaușeșcu, un divorț dura 5 ani și costa 6 000 de lei. Așa s-a întâmplat și la noi”, ne-a spus Mioara Roman.

Fiecare și-a refăcut viața, nu și-au purtat ranchiună, ci dimpotrivă. Atunci când ea a avut nevoie de ajutor, Iosif i-a fost alături.

În ’78 cand m-am mutat cu Petre, când am primit eu casă de la radio și m-am mutat pe Calea Victoriei, țin minte că a venit și ne-a ajutat. Nu numai că mă pot baza pe el, dar avem relații normale și naturale”, a declarat, pentru Libertatea, Mioara Roman.

La Revoluție, Mioara s-a adăpostit în casa primului soț

Mioara Roman recunoaște că și soția primului ei soț este o femeie săritoare, care a luat-o la ea în casă la Revoluția din ’89 pentru a fi în siguranță. Practic, atunci s-au cunoscut fosta și actuala parteneră de viață a lui Iosif Zilahy.

„La Revoluție, când Petre mi-a dat telefon și mi-a spus: «Pleacă de acasă și nu vreau să știu unde», mi-a venit în minte soția lui Iosif. I-am dat telefon, era o fostă asistentă universitară de la Politehnică, o femeie extrem de inteligentă. I-am spus: «Știi, te rog». «Da, știu cine ești!», dar nu o văzusem până atunci. «Știi că ar trebui să mă duc undeva». «Da, am văzut, te aștept în stația de tramvai cutare». Și m-am dus la ea acasă”, ne-a povestit Mioara Roman.


Citeste si: Andreea Berecleanu ar fi putut face carieră în medicină: „La 12 ani le făceam injecții bunicilor, le luam tensiunea!”

 
 
Close
Închide
  Close