De Petre Dobrescu,

“Sunt plin de recunoștință și nu mă simt deloc superior celorlalți nominalizați, împărtășim toți aceeași dragoste pentru cinematografie. Să poți să te exprimi prin intermediul filmului, al actoriei este un mare dar, însă cel mai mare dar care mi-a fost făcut, care ne-a fost făcut nouă, celor de aici, este puterea de a ne folosi vocea în favoarea celor care nu au o voce”, a început actorul.

M-am tot gândit, în ultima vreme, la problemele cu care ne confruntăm – inegalitatea dintre sexe, rasism, drepturile comunității LGBTQ, drepturile minorităților ori drepturile animalelor. În toate cazurile este vorba despre inechitate. Despre convingerea că o nație, o rasă, o specie are dreptul să le domine pe celelalte, să le controleze și să le exploateze.

Joaquin Phoenix, în discursul de pe scena Premiilor Oscar:

“Cred că ne-am rupt de lume, de natură și mulți dintre noi ne credem buricul pământului. Folosim resursele planetei ca și cum ni s-ar cuveni”, a punctat actorul.

Ne simțim îndreptățiți să inseminăm o vacă și să-i luăm puiul după ce-l fată, chiar dacă acesta plânge. Apoi îi luăm și laptele care era destinat puiului ei și ni-l punem în cafea sau în castronul cu cereale.

Joaquin Phoenix:

“Am putea să schimbăm asta, să facem multe schimbări, dar mulți dintre noi se tem de schimbare, pentru că au senzația că asta presupune să renunțe la ceva. Însă că oamenii sunt ingenioși și creativi. Cred că dacă ne lăsăm ghidați de iubire și compasiune, putem crea, dezvolta și implementa un sistem care să fie benefic pentru toate ființele din lumea asta și pentru mediul în care trăim”, a mai declarat Phoenix.

Rolul din ”Joker” i-a adus lui Joaquin Phoenix un Oscar

Eu am fost un ticălos mare parte din viața mea. Am fost egoist, crud uneori, nerecunoscător, un tip cu care era neplăcut să lucrezi. Însă am primit a doua șansă, mulți dintre voi, colegii mei, mi-ați dat a doua șansă.

Joaquin Phoenix:

“Cred că asta ne definește și ne face mai buni și asta ar trebui să facem toți: să ne susținem, nu să ne închidem ușa în nas din cauza unei greșeli din trecut, să ne ajutăm să creștem, să ne dezvoltăm, să ne educăm”, a mai spus el.

Când aveam 17 ani, fratele meu a scris versul ăsta: “Caută salvarea prin iubire și vei descoperi liniștea sufletească”.

Joaquin Phoenix:

Fratele pe care-l citează actorul premiat este River Phoenix, un actor promițător, care s-a stins însă la numai 23 de ani, din cauza unei supradoze.

River Phoenix era fratele mai mare al lui Joaquin

River a murit pe 31 octombrie 1993, în fața clubului The Viper Room din Los Angeles – la care era acționar Johnny Depp -, chiar sub ochii fratelui său. Joaquin, care avea atunci 19 ani, a fost cel care a sunat la salvare.

Fotografii: Hepta

Citeşte şi:

DOCUMENTE | Statul este apărat de avocați privați, banii publici sunt lipsiți de apărare! Primăriile dau sute de mii de euro către firme de avocatură, deși au compartimente juridice proprii!

Fost inspector în Ministerul Justiției din România, angajat în firma implicată într-un uriaș scandal de corupție în Tanzania. A fost suspectat și de măsluirea unei licitații la minister!

Epidemia de coronavirus | Peste 900 de persoane au murit. Un nou record negru privind decesele înregistrate în 24 de ore

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente