De Sabina Ivănică,

Ilinca Băcilă a trecut pe lângă dezastru. Proaspăt întoarsă de la Eurovision unde, alături de Alex Florea, a ”yodel”-it o piesă care a clasat România pe locul 7, cea mai bună poziție din ultimii șapte ani, tânăra de 19 ani îi mulțumește lui Dumnezeu că și-a încheiat misiunea întreagă și nu vrea decât să doarmă. ”Abia m-am trezit și tot ce mi-am dorit a fost să ajung în patul meu de acasă. Abia aștept să mă culc din nou”, ne-a mărturisit Ilinca a doua zi după întoarcerea de la Kiev, undeva în jurul orei 16.30. Scăpată de emoții și stresul crunt prin care a trecut, Ilinca a povestit prin ce a trecut și ce povară grea au purtat umerii ei mici.

”Am avut o problemă vocală și am plecat cu medicamentele după mine la Kiev”, deschide ea modest discuția evitând să se plângă. Însă, pe măsură de dialogul evoluează, recunoaște că ”problema vocală” nu a fost una minoră, ci una atât de gravă încât ar fi putut-o lăsa fără voce… Totul a început la 9 ani cu o gastrită, dar nimeni nu a legat-o cu ce urma să se întâmple până cu doar o săptămână înainte de Eurovision când medicul corului Filarmonicii din Cluj i-a pus diagnosticul.

Ilinca Băcilă a ascuns boala. Diagnosticată cu laringită

”Laringită de reflux… Acidul gastric îmi ardea corzile vocale și aveam mereu secreții pe care nu le puteam controla, inflamații. Și totul se putea agrava iremediabil dacă nu ajungeam să urmez un regim și un tratament. Au fost perioade lungi în care nimeni nu știa să-mi spună ce se întâmplă. Putea fi mult mai grav. Imediat ce am primit diagnosticul, am început un regim pentru stomac și tratament, dar și exerciții specifice care să mă ajute să trec cu bine peste Eurovision”, dezvăluie Ilinca.

Și a trecut cu bine, mai bine decât credea vreodată… ”Am cântat așa, nu am avut încotro. Dar a trebuit să fiu foarte atentă la ce fac, la ce mănânc. Nu am avut voie prăjeli, alcool – și aș fi băut și eu o gură de bere -, fast-food sau chipsuri, ci doar multe medicamente. Ceea ce a fost mai greu este că a trebuit să schimb complet tehnica vocală cu doar o săptămână înainte de finală pentru că apăreau secreții pe care nu le puteam controla”, mai spune ea.

Acum, că știe cu ce se confruntă, Ilinca Băcilă este conștientă că trebuie să facă tot ce trebuie pentru a-și salva corzile vocale:

”O să intru într-o pauză vocală și o să merg la mai mulți medici în București, pentru a ști exact cu ce mă confrunt și ce am de făcut”.

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală