MENIU CAUTĂ

Horia Brenciu n-a luat BAC-ul din prima. „M-am apucat să bag în lucrare niște chestii nelalocul lor. Am primit 4”

Distribuie

Horia Brenciu a dezvăluit că a avut probleme atunci când se afla la liceu. În clasa a IX-a a rămas corigent la matematică, iar în clasa a XII-a nu a luat examenul de bacalaureat din prima.

Horia Brenciu a făcut mărturisiri despre perioada în care elev, mărturisind că a avut ceva probleme cu învățătura în timpul liceului.

„Pe parcursul şcolii, în 12 ani, am avut doar două mici probleme. Prima a intervenit în clasa a IX-a, când am rămas corigent la ma­tematică. Am luat 2 la matematică, fiindcă n-am fost atent la oră, iar doamna profe­soară Banea mi-a zis: „N-o să treci! Nu-ţi dau încă o notă mare ca să faci 5.” Şi-i mulţumesc şi azi pentru asta, căci altfel nu m-aş fi îndrăgostit de matematică.

Iar a doua problemă s-a petrecut la Bacalaureat, pe care nu l-am luat din prima: totul a fost perfect în ordine, atât doar că, la proba scrisă de la Română, m-am apucat să in­troduc în lucrare nişte chestii nelalocul lor, doar pentru că mi s-au părut interesante. Şi-am primit nota 4. Aşadar, ambele pro­bleme au fost cauzate de tinereţea mea revolu­ţio­nară, care a dat să-şi manifeste rebeliunea când nu era locul şi timpul. Că şi rebeliunea trebuie să aibă un cadru al ei! Însă îi mulţumesc destinului că n-am luat Bacalaureatul decât la a doua încercare, în toamnă!

Dacă-l luam din prima, acum noi nu mai discutam: aş fi intrat imediat la Conservator şi aş fi pornit-o pe o cu totul altă rută. Aş fi ajuns la Teatrul Muzical din Braşov, poate şi la Teatrul Dramatic, dacă aş fi urmat şi nişte cursuri de actorie adiţio­nale, şi asta ar fi fost viaţa mea: aş fi rămas în oraşul natal, cu o carieră desfăşurată doar pe plan local. Aşa, am luat bac-ul în toamnă, am intrat în corul „Astra”, un cor de cameră mare, foarte puternic şi valoros, apoi mi-am făcut şi un cvartet muzical de băieţi, de care eram foarte mândru, dar pe care l-am părăsit pentru o trupă de rock. Între timp am urmat cursuri de pian şi de canto…

Deci m-am dedicat artei. Iar din toamna lui ’91 încolo, tata mi-a zis că trebuie să fac şi eu ceva şi-aşa am dobândit prima mea slujbă plă­tită: am fost curier. Duceam nişte plicuri cu docu­mente către firme din Braşov şi din jurul Braşo­vului. Atunci am simţit pentru prima dată ce în­seamnă să ai un şef! 

În orice caz, aceşti doi ani de după bac au însemnat nişte căutări formi­dabile, care mi-au folosit enorm şi care m-au condus spre vara lui ’93, când am ajuns la Cos­ti­neşti, unde am fost filmat de cei din TVR şi-am fost luat la „Robingo”, devenind astfel primul prezen­tator de televiziune din epoca modernă, în cadrul primei francize internaţionale de quiz-show! Iar dacă am ştiut să prind „trenul” ăsta, pe care mi l-a trimis destinul, şi dacă n-am sărit din el pe parcurs, ci sunt şi azi în vagon se datorează părinţilor mei, educaţiei pe care am primit-o de la ei, felului în care ei m-au format. De la ei am învăţat elementele care stau la baza a ceea ce sunt azi: bunul simţ, buna cuviinţă şi dorinţa de a vedea mereu zâmbete în jurul meu”, a declarat Horia Brenciu pentru Formula As.

 

Horia Brenciu este prezent de foarte multă vreme în lumea televiziunii și a showbiz-ului autohton. Este cântăreț, a prezentat numeroase emisiuni și a fost jurat la diverse show-uri de talente. În plan personal, Horia Brenciu este căsătorit cu producătoarea de televiziune Alice Dumitrescu. Cuplul are patru copii: Toma, care este înfiat, Mina, copilul lor biologic, și Maria și Andreea, acestea din urmă fiind fiicele lui Alice Dumitrescu dintr-o căsnicie anterioară.


Citește și: EXCLUSIV | Libertatea a obținut declarațiile integrale ale criminalei de la metrou. Magdalena Şerban a povestit de ce a ucis-o pe Alina Ciucu: „Mi-a venit aşa o răime și nu mai suportam pe nimeni…”


 

Citește mai multe despre Horia Brenciu, dezvaluiri, liceu și scoala pe Libertatea.

Comentarii