Mergi direct la conținut »
Iulia Albu, despre ținuta purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa Francisc. „Abuzează de un privilegiu care nu îi aparține”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Iulia Albu, despre ținuta purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa Francisc. „Abuzează de un privilegiu care nu îi aparține”

Iulia Albu a criticat dur ținuta purtată de Carmen Iohannis, la întâlnirea de la aeroport, cu Suveranul Pontif. Prima doamnă a ales să poarte o rochie simplă, bleu, până la genunchi, și o pereche de pantofi nude.

Papa Francisc a sosit astăzi în România. La aeroport, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de către președintele României, Klaus Iohannis, alături de soția lui, carmen Iohannis.

„Carmen Iohannis da cu bată în baltă și cu bățul în gard, abuzând de un privilegiu care NU îi aparține! „Le privilège du blanc’ este un privilegiu EXCLUSIV al reginelor sau prințeselor catolice, care, la întâlnirea cu Papa, de-a lungul istoriei, au putut purta rochie albă, dar și-au acoperit întotdeauna părul.

Mantilla (vălul specific adesea confecționat din dantelă) este purtată pe cap la vizitele Suveranului Pontif și poate fi abandonată doar în cazul în care părul este strâns, așa cum s-a întâmplat atunci când Angelina Jolie s-a întâlnit cu papa . De la Melania Trump la Mme Macron sau Amal Clooney niciodată nu a mai fost consemnat un asemenea afront.

Sigur, noi vorbim doar de niște cârpe. Carmen este o femeie frumoasă, iar această ținută ar fi putut-o purta oriunde în altă arte, mai puțin firește, cu această ocazie. Regulă generală de etichetă este aceea de modestie și respect conform normelor catolice. Sigur, noi nu suntem toți catolici și in niciun caz mai catolici decât Papa, dar, ipotetic și realist vorbind, sunt sigură că de la bugetul de stat s-ar putea găsi fonduri pentru un stilist profesionist pentru Doamna Iohannis.”, a spus Iulia Albu în exclusivitate pentru VIVA!.

Citește și

FOTOREPORTAJ | Papa Francisc în România. Ultimile pregătiri în

București și Șumuleu Ciuc pentru vizita Suveranului Pontif

 

Close
Închide
  Close