Mergi direct la conținut »
Luna Lovegood din «Harry Potter» a botezat o ursoaică de la Zărnești
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Luna Lovegood din «Harry Potter» a botezat o ursoaică de la Zărnești

Luna Lovegood din «Harry Potter» a botezat o ursoaică de la Zărnești

Evanna Lynch, actrița cunoscută pentru rolul Luna Lovegood, din ”Harry Potter“, a devenit nașa unei ursoaice din Sanctuarul de la Zărnești. Actrița irlandeză, o mare iubitoare de animale, i-a oferit ”hoinarei” din Ploiești un nume celtic.

De Georgiana Marcu,

”Sunt onorată că mi s-a oferit oportunitatea să îi dau un nume celui mai nou prieten urs de la Libearty. După ce m-am gândit mult, am decis să se numească Ciere. Este un nume de origine celtică, pe care l-am găsit într-un roman science fiction, un roman despre o fată tânără, încăpățânată și cu spirit liber. Am fost fascinată să aud povestea acestui urs și să aflu aventura care l-a adus într-un final, în siguranță, la Sanctuarul Libearty”, a explicat actrița Evanna Lynch.

Ciere, căci așa o va chema de acum pe ursoaică, este o ursoaică de aproximativ doi ani, care a venit de la Grădina Zoologică Bucov, unde a ajuns după ce a fost prins ”colindând”, în ajunul Crăciunului, pe străzile municipiului Ploiești.

Ursoaica Ploiesti

Ursoaica a fost văzută pentru prima dată în 24 decembrie 2015, în zona Gării de Nord din Ploiești, de către un lucrător CFR, care a sunat imediat la 112. Reprezentanții Jandarmeriei, Poliției și Grădinii Zoologice Bucov au încercat mai bine de două ore să o captureze, însă aceasta a fugit și a alergat pe străzile orașului, stresată de tot ce se întâmpla în jurul ei. După ce a fost capturată, a ajuns la Grădina Zoologică Bucov, unde a trăit timp de două luni într-un spațiu de aproximativ 50 de metri pătrați.

Pentru că a apărut în apropierea gării și nu are microcip, autoritățile cred că tânăra ursoaica ar fi plecat din zona de munte cu un tren de marfă și a coborât în Ploiești. Nu este exclusă, însă, nici posibilitatea ca animalul să fi coborât în oraș, din pădurile din Blejoi.

”M-au emoționat cel mai mult curiozitatea ei înnăscută și firea ei independentă care au dus-o atât de departe de casă, lucruri care m-au făcut să simt că își merită acest nume, Ciere. Știu că Ciere va fi foarte fericită la Zărnești”, a mai spus actrița.

Close
Închide
  Close