„Dacă ai vedea ce vedem noi în spate, n-ai mai mânca nimic”, afirmă Piedone, într-un dialog sincer și tulburător, care scoate la lumină o realitate ignorată de mulți consumatori români. Printre cele mai șocante dezvăluiri se numără falsificarea unor produse considerate simboluri tradiționale, precum celebra „brânză de Sibiu”. Deși mulți români o aleg cu încredere, crezând că provine din zona menționată, investigațiile ANPC arată că, în realitate, această brânză este adesea produsă în alte regiuni și ambalată în mod înșelător.

Situația este și mai gravă în unele restaurante și unități de alimentație publică, unde bucătăriile arată, potrivit lui Piedone, „ca niște gropi de gunoi”. În astfel de spații, lipsa igienei, a controalelor și a normelor de siguranță fac ca alimentele servite, cum ar fi prăjiturile cu frișcă sau carnea din shaorma să devină ,,pericole reale pentru sănătatea consumatorilor”.

Cristian Popescu PiedoneIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3
Drama unui român după internarea la sanatoriu, în Techirghiol. Fractura provocată de kinetoterapeut, „pedepsită” cu daune morale de 100.000 de lei
Recomandări
Drama unui român după internarea la sanatoriu, în Techirghiol. Fractura provocată de kinetoterapeut, „pedepsită” cu daune morale de 100.000 de lei

Piedone a povestit și despre ,,abatoare ilegale, în care condițiile de sacrificare și procesare a cărnii sunt atât de deplorabile încât pot fi descrise doar ca „gropi cu cadavre”. Aceste spații, adesea ascunse de autorități și neautorizate sanitar, pun în pericol nu doar consumatorii, ci și întregul lanț alimentar.

Nu în ultimul rând, au fost menționate și târgurile de weekend, considerate de mulți români ca fiind o alternativă sănătoasă și tradițională. În realitate, spune Piedone, lipsa controalelor, temperaturile necontrolate și lipsa igienei fac din aceste locuri un risc major pentru sănătatea publică.

Podcastul „Cu Ela la doctor” a devenit un reper de conținut responsabil și informativ în peisajul media românesc. Emisiunea, prima din România care trece din online direct pe TV, aduce în fiecare episod subiecte sensibile, abordate cu empatie și rigoare jurnalistică.

Ela Crăciun demonstrează, încă o dată, că poate îmbina parenting-ul cu jurnalismul civic și implicarea activă în societate:

„Am vrut să fac un episod care chiar să ajute oamenii. Pentru că mâncarea nu este doar despre gust, ci și despre încredere, sănătate și viață”, spune Ela Crăciun.

Ela Crăciun este totodată autoarea uneia dintre cele mai apreciate cărți de parenting culinar  „365 de mese fără griji” și o mamă activă care își continuă angajamentul pentru educarea părinților, prin proiecte media cu impact.

Înțelegerea dintre Nicusor Dan și Ilie Bolojan pe tema majorării TVA. Când și cu cât va crește
Recomandări
Înțelegerea dintre Nicusor Dan și Ilie Bolojan pe tema majorării TVA. Când și cu cât va crește

„Noi, ca părinți, avem datoria să fim informați. Iar ceea ce punem în farfurie pentru copiii noștri trebuie să fie sigur, curat și nutritiv. Acest episod este despre adevăruri pe care toți părinții trebuie să le afle.”, a declarat Ela Crăciun. 

Vezi Rezultate BAC 2025 – notele la Bacalaureat 2025 au fost afișate! Cum depui contestație la BAC 2025 – model contestație!

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentarii (1)
Avatar comentarii

Berbukson 28.05.2025, 13:02

Aici are dreptate. Măcar la ANPC să rămână. Măcar știu de unde să nu mai mănânc, deja am văzut. Cei controlați se plâng că nunmai au clienți.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.