Mergi direct la conținut »
Povești din viața marilor artiști. Ilarion Ciobanu a semănat teroare cu mitraliera, într-un hotel, după o ceartă cu Sergiu Nicolaescu!
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Povești din viața marilor artiști. Ilarion Ciobanu a semănat teroare cu mitraliera, într-un hotel, după o ceartă cu Sergiu Nicolaescu!

Povești din viața marilor artiști. Ilarion Ciobanu a semănat teroare cu mitraliera, într-un hotel, după o ceartă cu Sergiu Nicolaescu!

Ilarion Ciobanu, singurul actor român care s-a dedicat în totalitate filmului, a avut o colaborare plină de "năbădăi" cu regizorul Sergiu Nicolaescu. Iată o poveste fabuloasă, neștiută, din viața marelui artist, de la nașterea căruia se împlinesc azi, 28 octombrie, 87 de ani.

De Ciprian Iana,

Cei doi monștri sacri ai marelui ecran s-au contrat pentru prima oară când au lucrat la „Nemuritorii”, regizat de Sergiu Nicolaescu, care a avut premiera în decembrie 1974. La una dintre filmări, Ilarion Ciobanu, stegarul Vasile în film, era de negăsit. Regizorul a-nceput să scotocească Brașovul în căutarea „stegarului” dispărut, iar într-un final, a dat de el la o terasă, unde între cei doi a avut loc un schimb de replici… cam aprins.

Ilarion Ciobanu, un actor de legendă. A plecat dintre noi în 2008

„Sergiu i-a reproșat lui Ilarion că n-a venit la filmări, Ilarion a ripostat, l-a luat la bani mărunți pe Sergiu, iar acesta a tăcut, însă a ținut minte incidentul”, a povestit, pentru Libertatea, fostul cascador Vasile Popa, care a lucrat cu amândoi, dar mai mult cu regretatul regizor decedat în 2013.

Cascadorul Vasile Popa

„La filmul «Capcana mercenarilor» din 1981, regizat tot de Sergiu Nicolaescu, Ilarion Ciobanu primise, în primă instanță, un rol. Când a ajuns însă la Brașov, la Hotelul Aro, unde eram cazați toți actorii, a aflat cu stupoare că rolul său i-a fost dat lui Corneliu Gârbea. Sergiu îl lăsase și fără cazare, și fără indemnizație, adică, mai pe românește, fără un ban în buzunare. L-am luat pe Ilarion cu noi în cameră, că doar nu-l lăsam pe drumuri”, a continuat povestirea fostul cascador.

Lui Ilarion Ciobanu i-a fost clar că asta era „plata” pentru felul cum se purtase la „Nemuritorii”, când a preferat să stea la terasă, la băute, în loc să meargă la filmări, dându-i țeapă regizorului. Însă n-a vrut să lase lucrurile așa și a căutat, la rându-i, o metodă de răzbunare.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Cum filmul avea acțiunea plasată imediat după Primul Război Mondial, actorul fără rol, după ce a consumat câteva păhărele, a mers pe platoul de filmare – unde colegii îl primeau fără probleme, chiar dacă nu făcea parte din distribuție – și a luat pe ascuns de la recuzită o pușcă-mitralieră. Armă cu care a plecat la hotel, unde a semănat teroare!

Povestește Vasile Popa: „Ilarion a intrat în Hotelul Aro cu arma în mână. Lângă recepție erau o grămadă de turiști străini, care așteptau să li se repartizeze camerele. Ilarion s-a așezat pe burtă în fața lor, a desfăcut crăcanele puștii mitralieră, i-a luat la țintă și a început să strige «bum-bum-bum», imitând zgomotul făcut de o armă adevărată. Toți turiștii s-au aruncat la pământ”.

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?
Recomandări

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?

 

Întâmplarea a fost urmată de un scandal imens. Turiștii au făcut reclamații, a venit miliția, iar actorii au fost dați afară din hotel! Cel care a reușit, cu chiu, cu vai, să stingă conflictul și să-l salveze pe Ilarion Ciobanu de închisoare a fost regizorul însuși.

„Sergiu a înnebunit când a auzit isprava lui Ilarion. Până la urmă, cu mari intervenții, s-a aplanat scandalul, dar noi n-am mai stat la Aro. Conducerea hotelului ne-a dat afară din camere pe toți, mai puțin pe Sergiu. A trebuit să ne mutăm la «Sport»”, a mai dezvăluit Vasile Popa.

După această „acțiune în afara programului”, drumurile celor doi s-au despărțit pentru totdeauna, Ilarion Ciobanu nemafiind distribuit în nici un film regizat de Sergiu Nicolaescu.

Amândoi au fost incinerați

În mod straniu, atât Ilarion Ciobanu, cât și Sergiu Nicolaescu au dorit ca, după ce mor, trupurile să le fie arse la crematoriu. Conform ultimei dorințe, în decembrie 2008, trupul neînsuflețit al lui Ilarion Ciobanu a fost incinerat la Crematoriul Vitan Bârzești, iar cenușa a fost aruncată în Marea Neagră. După câțiva ani, în ianuarie 2013, după un scandal în care s-a implicat chiar și Biserica Ortodoxă Română, Sergiu Nicolaescu a fost incinerat tot la Crematoriul Vitan Bârzești. Urna cu cenușa marelui regizor a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar din București.

Comuna din Olt unde gunoiul năpădește până și Casa Albă, iar politicienii își dispută nunțile și cumetriile
Recomandări

Comuna din Olt unde gunoiul năpădește până și Casa Albă, iar politicienii își dispută nunțile și cumetriile

 

Ilarion Ciobanu s-a stins într-un an în care am pierdut foarte mulți artiști celebri și oameni de cultură; în 2008 ne-am despărțit de Ștefan Iordache, Ovidiu Iuliu Moldovan, Dina Cocea, Colea Răutu, Anca Parghel, pictorul Sabin Bălașa, criticul literar Monica Lovinescu, istoricul de artă Dan Grigorescu, soprana Lella Cincu.


Povestea uimitoare a Mălinei, voluntarul din Kenya adoptat de un trib. A fost botezată Waceera, „călătorul care aduce schimbarea”

Noul ministru al Cercetării nu crede că ne tragem din maimuță. „Venim dintr-o lume paralelă din viitor”

Close
Închide
  Close