MENIU CAUTĂ

Rockerii de la Dirty Shirt în turneu cu 40 de instrumentiști ai Ansamblului Transilvania

Distribuie

Turneu unic, pentru prima oară în muzica românescă, o orchestra folclorică a plecat în turneu cu o trupă metal. 40 de instrumentiști ai Ansamblului folcloric național Transilvania însoțesc grupul Dirty Shirt prin întreaga țară, în cel mai ambițios proiect concertistic de acest gen, unic în lume.

În acestă generoasă formula, muzicienii vor concerta sâmbătă, la Arenele Romane din București, un spectacol de interes pentru publicul din Capitală, având în vedere că s-a suplimentat numărul de bilete puse în vânzare. Se pot aminti colaborări între formații rock/metal și orchestre filarmonice, dar niciodată alături de o orchestra tradițională completă.

Intitulat „FolkCore Detour”, turneul este fără îndoială proiectul nostru cel mai ambițios până în prezent și reprezintă o adevărată provocare din punct de vedere artistic, logistic și tehnic, cu o producție generoasă”, povestește Mihai Tivadar, inițiatorul proiectului și liderul trupei Dirty Shirt.

„FolkCore Detour” a început în urmă cu 10 zile la Baia Mare, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, iar pe 1 aprilie urmează spectacolul de la București.

Înființată în 1995, în Seini, Maramureș, trupa Dirty Shirt (Dan „Rini” Crăciun, Robert Rusz, Mihai Tivadar, Cristi Bălănean, Pal Novelli, Vlad „X” Țoca, Dan Petean) este considerată una din cele mai originale apariții pe scena rock din România, combinând stiluri din orizonturi muzicale foarte diferite: pe o bază Metal-Industrial-Hardcore se adaugă elemente preluate din folclorul românesc, funk, electro, progressive, muzică clasică.

De asemenea versurile formației sunt în diverse limbi: engleză, română, franceză, sârbă și maghiară. Alături de Dirty Shirt și Ansamblului folcloric național Transilvania urca pe scenă și trupa E-An-Na.

 

 

 

Comentarii