Mergi direct la conținut »
Șerban Pavlu, despre rolul său gay din filmul “Monștri.”: “E o chestie de care actorii fug, unii se simt jenați”
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Șerban Pavlu, despre rolul său gay din filmul “Monștri.”: “E o chestie de care actorii fug, unii se simt jenați”

Șerban Pavlu, despre rolul său gay din filmul “Monștri.”: “E o chestie de care actorii fug, unii se simt jenați”

Unul dintre cei mai titraţi actori români ai momentului, cu tot mai multe roluri importante în cinematografie, dar şi pe scena teatrului, Şerban Pavlu a fost distribuit într-un rol dificil în filmul "Monştri.", regizat de Marius Olteanu.

De Florin Ghioca,

În lungmetrajul care va avea lansarea oficială în această toamnă, Pavlu are rolul partenerului interpretului principal (Cristian Popa), iar una dintre scene îi surprinde pe cei doi în ipostaze intime, dar nu indecente.

Filmul, care a primit zilele acestea un nou premiu, de data aceasta pentru scenariu, la cea de-a 33-a ediție a Filmski Festival Herceg Novi din Muntenegru, a fost proiectat și la Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, desfășurat în săptămâna 5-11 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

La festivalul din Deltă, Șerban Pavlu a povestit pentru Libertatea despre această nouă provocare, după ce a avut mai multe roluri cu scene nud în precedentele producții în care a fost distribuit.

“Filmez dezbrăcat, ca de obicei… Este o serie care sper să se termine în viața mea de actor, la un moment dat.”

“În «Monștri.» a fost o experiență extraordinară. E un film cu totul aparte, un film extrem de sensibil și, în ciuda tematicii, o poveste foarte accesibilă. Este un film care vorbește despre imposibilitatea unei relații între doi oameni”, precizează Șerban Pavlu.

“Este o poveste de viață, o poveste de dragoste nereușită”

Pentru celebrul actor, apreciat în ultima vreme de public pentru rolul dur al lui Relu din serialul HBO “Umbre”, partitura din “Monștri.” a fost una plină de provocări, care l-a solicitat mult, fiind vorba despre un rol de compoziție.

“E o problemă pe care am dezbătut-o îndelung cu mine însumi. Mi se pare că suntem cumva în urmă la subiectul ăsta: povești despre sau care să conțină probleme ale unor minorități sexuale. Aici nu este o chestie socială, filmul nu discută în nici un fel tema asta. Este o poveste de viață, o poveste de dragoste nereușită. Pentru mine este o chestie interesantă… La capitolul prejudecăți sau lupta împotriva prejudecăților toți suntem tari ca discurs. Când vine momentul să fii cumva pus la încercare cu propriile tale frici și prejudecăți, e mai complicat. Și atunci a fost așa, un challenge cu mine însumi, să pot să accept rolul ăsta și nu-mi pare deloc rău că am făcut-o. E o chestie de care actorii fug, unii se simt jenați”, a adăugat Pavlu, mărturisindu-ne că, din punctul lui de vedere, provocarea rolului din “Monștri.” vine din dificultatea de a-ți însuși gândirea, viața și background-ul unui astfel de personaj.

“A fost foarte plăcut să fac munca asta, nu a fost nimic obscen în povestea asta. Există foarte mult umor”

Șerban Pavlu

Foarte importantă, chiar esențială, este relația cu partenerul de joc în astfel de filme. Alegerea celor doi actori, Cristian Popa și Șerban Pavlu, a fost una inspirată pentru tânărul regizor Marius Olteanu.

“Este esențială chestia asta, cu cine lucrezi. Cristi, partenerul meu de scene fierbinți și personajul principal al filmului, a fost un partener extraordinar de deschis, de calm, de liniștit, am repetat foarte bine și foarte multe lucruri au apărut în timpul repetițiilor. S-au scos, s-au adăugat multe. A fost o scenă care s-a schimbat complet în timpul filmărilor”, a mai precizat Șerban Pavlu.

Filmul, selectat la Berlin și premiat la Sofia

“Monștri.”, singurul titlu românesc selectat anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin, debutul regizorului Marius Olteanu, a fost prezentat în premieră în secțiunea Forum și a obținut Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel. A fost laureat cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia, proiectat în competiția Tel Aviv LGBT Film Festival și prezentat în avanpremieră românească la TIFF, unde a obținut Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut.

Close
Închide
  Close