MENIU CAUTĂ

4 accesorii utile pentru persoanele active: ce porți când faci sport

Distribuie

Preocuparea pentru transformarea stilului de viață într-unul mai sănătos este una constantă în zilele noastre. De la ajustarea regimului alimentar la practicarea diferitelor sporturi, generațiile actuale sunt tot mai conștiente de efectele sedentarismului, ale alimentației nesănătoase, ale consumului sau exceselor de substanțe nocive precum alcoolul sau nicotina.

Tocmai de aceea, tendința generală este de a corecta astfel de obiceiuri și de a insista asupra celor benefice pentru sănătate, așa cum este sportul. Și pentru a-și măsura rezultatele și eficientiza antrenamentele, dar și pentru a se asigura că se vor ține de acestea și vor atinge obiectivele propuse, tot mai multe persoane optează pentru folosirea unor gadgeturi și accesorii care să le facă viața mai ușoară:

1. Căștile wireless

Indiferent dacă practici jogging sau te duci la sala de forță, ritmul muzicii preferate te poate ajuta să te concentrezi mai bine pe ceea ce ai de făcut, în timp ce îți induce o stare de bine și te relaxează. Însă căștile clasice îți îngreunează misiunea, se agață când ți-e lumea mai dragă și te încurcă în executarea corectă și concentrată a exercițiilor. O pereche de căști wireless poate rezolva problema acestui disconfort.

Poți opta pentru variantele in-ear sau on-ear, în funcție de preferințele personale și vei putea să practici sporturile preferate pe ritmurile care îți plac. Iar dacă practici înotul sau alte sporturi nautice, trebuie să știi că vei găsi în magazinele de specialitate și variante waterproof.

2. Smartwatch-ul

Dacă nu ai găsit deja suficiente argumente pentru a investi într-un astfel de accesoriu, află că îți poate face și activitățile sportive mai interesante și mai plăcute. Cu ajutorul lui vei putea să îți urmărești live performanțele, făra să fi nevoit să ții telefonul în mână sau să îl scoți din buzunare sau huse pentru a-l butona.

Vei putea și să îți citești mesajele sau să vezi dacă te sună cineva, să controlezi volumul muzicii sau să schimbi playlistul cu unul mai antrenant, să înregistrezi un traseu sau o activitate fizică și să accesezi cu ușurință aplicațiile pe care le folosești de obicei atunci când faci sport. Din toate aceste motive, un smartwatch se poate transforma într-un veritabil prieten de nădejde în zilele în care te antrenezi.

3. O husă sport cu prindere de braț pentru telefonul tău

Aceasta îți va fi de folos mai ales dacă obișnuiești să alergi. Pentru că echipamentul nu îți permite, de cele mai multe ori, să fixezi foarte bine telefonul, astfel încât să nu te încurce în timpul alergării, o astfel de husă care se prinde de braț și îți protejează telefonul fără a te încurca. Husa cu prindere pe braț îți poate fi, astfel, mai mult decât utilă.

Indiferent dacă iei telefonul la tine pentru a asculta muzică, pentru a-ți înregistra activitatea în timp real sau pentru a fi disponibil în eventualitatea în care aștepți un apel important, acest accesoriu este soluția cea mai confortabilă de a avea telefonul la îndemână fără ca greutatea lui să te deranjeze.

4. O borsetă sport plată

Dacă ai rezolvat problema telefonului, nu înseamnă că nu mai sunt o mulțime de alte lucruri pe care ai nevoie să le iei la tine atunci când alergi sau când te antrenezi. De la cheia locuinței la bani sau un card bancar, la un pachet de șervețele, se adună câteva mărunțișuri pe care nu ai unde să le pui dacă porți echipament sportiv.

O borsetă plată de dimensiuni mici poate rezolva această problemă. Prinderea ei fixă în talie, forma ergonomică și spațiul de depozitare suficient pentru cele necesare sunt calități pe care nu le-ar putea îndeplini un rucsac sau un alt tip de accesoriu de acest gen.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Arsis

Comentarii