Mergi direct la conținut »
La plajă în octombrie! 4 destinații europene unde nu se simte toamna. Pontul săptămânii: cum folosești planificatorul de călătorii, ca să prinzi bilete ieftine de avion
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

La plajă în octombrie! 4 destinații europene unde nu se simte toamna. Pontul săptămânii: cum folosești planificatorul de călătorii, ca să prinzi bilete ieftine de avion

Toată Europa a intrat în sezonul frunzelor arămii, însă mai există câteva locuri pe continent - nu foarte îndepărtate - unde puteți face chiar și plajă în octombrie.

De Ramona Mânzat,

Și dacă v-ați săturat de nisip și de mare, aceste destinații sunt perfecte și pentru a fi explorate pe o vreme care vă trimite cu gândul la vară.

Cipru – 27 de grade

La un zbor de două ore și un sfert de România sunt în octombrie temperaturi de vară și se poate face încă baie în mare.

Ayia Napa, stațiunea luată cu asalt vara de tineri englezi și extrem de gălăgioasă din acest motiv, este perfectă acum pentru un sejur liniștit.
Plajele Nissi și Makronissos au cel mai fin nisip pe care vi-l puteți imagina și marea are o culoare caraibiană. Ayia Napa e la aproximativ 50 km de Larnaca.
O altă variantă bună, aproape de Larnaca, este stațiunea Protaras. Dacă zburați la Paphos, puteți explora zona vestică a insulei, cu plaje mai sălbatice, în care nisipul e înlocuit cu pietricele. Găsiți însă și nisip fin, la Coral Bay.

La aproximativ 25 km de Paphos se află Stânca Afroditei, considerat locul nașterii zeiței din mitologia greacă. 

Dacă nu vreți să închiriați mașină (atenție, mașinile au volanul pe dreapta ca în Marea Britanie!), puteți folosi autobuze pentru deplasarea pe insulă.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Cum ajungeți? Blue Air are zbor direct București – Larnaca. Wizzair are zboruri directe la Larnaca din Cluj și din Iași. Cu Ryanair puteți zbura din  București la Paphos.

Cazare in Cipru (Link de afiliere cu booking)

Booking.com

Malta – 24 de grade

Și în Malta puteți să vă bucurați de soare și de vreme frumoasă.

La Valletta, capitala insulei, este o cetate medievală bine conservată, cu străzi înguste care urcă pante abrupte și cu clădiri de piatră cu balcoane de lemn colorate, de un farmec aparte.
Pe insula principală Mdina, fosta capitală a Maltei, un orășel medieval aflat în patrimoniul UNESCO, și satul pescăresc Marsaxlokk.

O zi puteți să traversați cu un feribot pe insula Gozo, cu orășele mult mai liniștite și cu plaje sălbatice. Aici găsiți și un sit arheologic creat de o civilizație care a locuit pe insulă în anul 3.500 î.Hr., Ggantija Temples.

Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
Recomandări
Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
 
Chiar dacă și în octombrie va fi foarte aglomerat, nu puteți să nu faceți o baie în Laguna Albastră de pe micuța insulă Comino, aflată între Malta și Gozo.

În Malta se conduce tot cu volanul pe dreapta. Sistemul de autobuze e foarte bine dezvoltat și puteți să evitați închirierea unei mașini.

Cum ajungeți? Din București și din Cluj, Wizzair are zboruri directe spre Malta.

Cazare in Malta (link de afiliere cu Booking)

Booking.com

Creta – 23/24 de grade

Cea mai mare și mai sudică insulă a Greciei intră în toamnă cu mult soare, chiar dacă sunt posibile și ploi în octombrie.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 
Creta, Balos

Doar în această lună, Ryanair mai are programate zboruri directe din București spre Chania, pitorescul orășel-port din vestul insulei, pentru sezonul viitor aceste curse nemaiapărând deocamdată în programul de zbor al companiei low-cost.

Creta, Loutro

Din Chania puteți explora vestul și sudul Cretei, câteva repere fiind plajele cu aer exotic Elafonisi și Balos, plaja Falasarna pentru apus, satul alb Loutro de la Marea Libiei, unde ajungeți cu barca din Chora Sfakion.

Cum ajungeți? Zbor direct București – Chania, Ryanair.

Cazare in Creta (link de afiliere cu Booking)

Booking.com

Andaluzia – 22/27 de grade

Sudul Spaniei reprezintă o altă opțiune interesantă pentru această lună. În prima jumătate a lunii octombrie, temperaturile depășesc în Andaluzia 25 de grade, scăzând apoi în zona de coastă, dar menținându-se foarte ridicate la Sevilla, orașul perfect al Andaluziei. 

Sevilla, orașul perfect al Andaluziei

Regiunea merită explorată în tihnă, cu o mașină închiriată, pe un traseu care să cuprindă orașele Malaga – Granada – Cordoba – Sevilla, plus o serie de sate albe pline de farmec, ca Ronda sau Mijas. Cu un program detaliat pentru vizitarea Andaluziei o să revin însă săptămâna viitoare.

Malaga

Cum ajungeți? Wizzair are zboruri directe spre Malaga din București și Cluj. Blue Air are cursă directă București – Malaga.

Cazare in Malaga, Spania (link de afiliere cu Booking)

Booking.com

Planificator de călătorii

Wizzair a introdus recent un interesant buton definit “Planificator de călătorii”, cu ajutorul căruia poți decide unde să călătorești și în funcție de biletele ieftine pe care le găsești.

Cum procedezi? Mergi  la butonul “Trip Planner/ Planificator de călătorii” și selectezi aeroportul de plecare, de exemplu, București. Apoi, la categorie poți lăsa “Orice categorie” sau alegi “Destinații romantice” ori “Pentru familie”, de exemplu.

La dată, poți selecta “Oricând” sau “Următoarele 3 luni” și mai poți alege și durata, cu opțiunea posibilă “Doar în weekend”. Apoi, site-ul îți generează destinații, ținând cont de toate aceste opțiuni.

Close
Închide
  Close